Избор на нова интериорна врата – как да избегнем затрудненията

Домът е това място, където се чувстваме защитени. Там се събираме с любимите хора. Изградили сме го с много труд, любов и вкус. Напълно естествено е да искаме най-доброто за него, което само по себе си предполага и най-доброто за нас самите.
Когато става дума за врати, сме сигурни че на пръв поглед лесната задача се превръща в кошмарно лутане измежду десетките варианти на различни модели и производители.
Въпросите в главата Ви са хиляди, но днес ще наблегнем на 5 от тях, може би по-основните, които превръщат тази приятна шопинг терапия в неприятно занимание.

1. Първото, което ни идва на ум, касае цвета на интериорните врати. Дори да не сте сигурни точно какъв искате да бъде, запътвайки се към съответния магазин, носете мостра от това, с което искате да съчетаете вратите си (ако разполагате с такава), а ако нямате – може да вземете такава от магазина, който посещавате. Съпоставяйки двата цвята един до друг, можете много по-лесно да придобиете представа дали в действителност цветовете си пасват.

2. Цената е това, което най-силно влияе върху избора ни. Освен за самите врати, отделете средства и за монтажа им, защото и това е разход, при това не малък. Съветваме Ви да не избирате най-евтините варианти сред целия пазар за врати, защото това предполага и не до там високо качество.

Стигаме и до въпрос номер 3, качеството на вратите. Не всеки разбира от врати и от тяхната структура, така че не се притеснявайте да разпитате добре консултантите в обекта, към който сте се насочили. Те най-добре ще Ви разяснят разликите между всички видове врати, които предлагат, покритията, пълнежите и т.н.

4.  Важно е да съобразите вашите размери в широчина и височина. Обикновено са стандартни, но все пак е хубаво монтажник да вземе вашите персонални размери, защото ако има някакво разминаване и денивелация, биха стеснили отвора Ви, което налага корекции. Малко е вероятно, но все пак се случва. Това би повлияло на финансите и времето Ви.

5. Моделът е другата дилема. Вратите, които сте си харесали трябва да паснат на Вашия интериор. Ако искате врата с шарка, без значение дали моделът е с фрезовка или стъкло, трябва да съобразите десена. Ако всичко заобикалящо в домът Ви е с остри, прави форми, то не би бил най-подходящ избора на заоблен десен.

Бъдете внимателни в избора си и се доверете на професионалистите. Преди всичко, обаче,  изберете тези врати, които на Вас Ви харесват, защото те ще Ви придават уют и цвят в забързаното ежедневие и не забравяйте, че да угаждате на вкусовете си е Ваше лично право и наша първа грижа.


Публикувана

в

Етикети: