Интериорни врати

5 знака, че ни предстои подмяна на вратите

Колкото и добре да стопанисваме своето жилище или офис, неминуемо идва момент, в който сме принудени да правим промени по обзавеждането. Безспорно интериорните врати играят важна роля в този процес.

В следващата статия Ви предстои да прочетете няколко причини и факти, които ще Ви накарат да се замислите и да решите дали се нуждаете от подновяването им.

5 причини, които налагат подмяната на старата Ви интериорна или входна врата с нова

  1. Амортизирана стара врата.

Ако вратата ви едва се държи на пантите или е изхабена от дългогодишна употреба и амортизация е ясно, че са ви нужни спешни мерки. Без значение какъв е материалът или какво е качеството на изработка, всеки продукт има определен срок за експлоатация и функционалност.

  1. Старата врата не Ви предпазва от шума.

Ако ставате слушател на всяка стъпка на своите съседи и това ви натоварва излишно, помислете за подмяна на досегашната Ви врата с нова. При закупуването ѝ, обърнете внимание на изолацията. Препоръчително е да бъде от материал, който ограничава шума и разликата в температурата отвън и вътре в помещението. Добри изолационни материали са: каменната минерална вата, полистиренът или пълнежът тип ’’ пчелна пита”.

  1. Не сте сигурни в безопасността си.

Сентенцията „Моят дом е моята крепост!“ важи с пълна сила за всеки човек. Ежедневно ставаме свидетели на посегателства върху имущество. Сигурността ни зависи от много фактори, като един от най-важните от тях е вратата на нашия дом. Нашият съвет е да залагай винаги на материали, които издържат на физическа сила и натиск. Не пренебрегвайте функцията на заключващите системи. Когато купувате входна врата изберете модел с две независими заключващи системи. От значение са и допълнителни средства за сигурност като резета, шипове и т.н.

  1. Вратите Ви са от „друго време“.

Ако вратите ви са наследство от вашите баби и дядовци, то несъмнено трябва да се замислите за съвременен облик на интериора. Нормално е да вървим „в крак“ с времето и старите да ни изглеждат грозни и твърде ретро. Днес има изключително богат избор на всякакви врати, било то входни или интериорни. Предлагат се многобройни дизайни, цветове, материали. Чрез това разнообразие, всеки може да задоволи своя вкус, да изрази себе си и своя стил за красота.

  1. Предстоящ ремонт.

Ако започвате ремонт, не се колебайте да подмените и вратите си. Възползвайте се от момента, когато всичко е прашно и мръсно, налага се да къртите и подменяте подови настилки. Това е най-подходящия момент да подновите вратите си и наведнъж да се отървете от досадния безпорядък.


Публикувана

в

Етикети: