Пелетни камини - 8 причини

8 причини да изберете пелетни камини

Пелетни камини и каква е разликата с тези на дърва? Това и още в материала, който сме ви подготвили.
Повечето хора ще се съгласят, че няма нищо по уютно от това да седнете на дивана пред камината в студените зимни дни и да се насладите на чаша горещ шоколад.

Всичко щеше да бъде прекрасно ако не бяха големите усилия, предшестващи запалването на камината, които са способни да премахнат цялото удоволствие.

Нацепването и съхранението на дървата, разпалването и поддържането на камината са твърде трудоемки и не са за всеки, свикнал на домашния уют.

Решението за всеки, който иска да се наслаждава на пламъците от камината без големи нива на дискомфорт, са именно пелетните камини.

Защо да изберете отоплението чрез пелетни камини

Отоплението чрез пелетни камини спестява много усилия и има огромни предимства пред традиционните камини.

Тук ще разгледаме 8 причини да изберете отоплението чрез пелети.

1. Комфорт

Пелетите пристигат готови за употреба. Това спестява всички усилия от подготовката и нацепването на дърва за горене.

Те са лесни за зареждане и запалване и огънят в камината се поддържа дълго време с лекота.

2. Нисък разход

Инвестицията в пелетни камини може да е голяма, но е еднократна и след два три месеца отопление на пелети тя се изплаща напълно.

Пелетите изгарят без никакви загуби и имат по-голям коефициент на полезно действие в сравнение с останалите методи на отопление.

Това позволява по-голямо количество топлина постигнато с по-малко изразходван материал и в дългосрочен план спестява голям процент от разходите.

3. Висока ефективност

Пелетите са изключително горивни и калорични, затова произвеждат голямо количество топлина. Освен това те горят изключително бавно и осигуряват продължително отопление.

В Praktis.bg ще намерите богата колекция от стилни, качествени и ефективни пелетни камини за максимален уют във вашия дом.

4. Компактни

Пелетите са изключително компактни и лесно преносими, което изключва необходимостта от голямо пространство за складиране.

Можете да ги съхранявате дори в собствения си дом, което прави паленето на камината лесно и приятно, особено след като не се налага да излизате навън в по-студените зимни дни.

5. Система за защита

Съвременните пелетни камини имат специални датчици за температура, които реагират ако тя стане твърде висока. Процесът на горене е автоматично резулиран от специалната система за защите.

Самата конструкция на камината предотвратява вероятността от пожар или прегряване.

6. Екологично чист метод

Пелетите се произвеждат от отпадъчна дървесина – те на практика са рециклиран материал.

Те имат и много по-малък въглероден отпечатък в сравнение с останалите средства, тъй като произвеждат по-малко въглероден диоксид.

7. Възможност за програмиране

Едно голямо съвременно предимство на този тип камини е, че могат да се настройват по вашия график.

Можете да зададете параметри на камината, които да и казват кога да се включва или изключва котела.

По този начин вие си спестявате време и усилия, освен това можете да излезете от дома си спокойни, че камината няма да остане да гори дълго време след вас.

8. Система за самопочистване

Повечето пелетни камини са с вградени системи за самопочистване, които оставят за вас само да изхвърлите пепелта веднъж на няколко дни.

В Praktis.bg ще намерите иновативни пелетни камини със стилен дизайн, които ще внесат уют и елегантност във вашия дом с минимални усилия от ваша страна.


Публикувана

в

Етикети: