Подарък за изписване на бебе

Златни и сребърни подаръци за бебе – актуален тренд при изписване на новородено

Все повече хора залагат на златни и сребърни подаръци за бебе. Това е най-новият тренд, и като такъв, се следва масово от баби и дядовци, лели и чичовци, приятели на младите родители и техни колеги. На пръв поглед идеята да подариш изделие от благороден метал на току-що появил се на белия свят човек изглежда странно, но всъщност решението е много удачно и в следващите редове ще ви кажем защо.

Традиция и мода вплетени в едно

По нашите географски ширини битува поверието, че хора с лоши очи могат да урочасат малкото същество и да му причинят физически и емоционален дискомфорт. Плачещите без причина бебета се смятат за урочасани, и за да не се случва това, на ръчичката им се връзва червен конец, който да ги пази от уроки.

Разбирайки традицията, е лесно да се измисли нов тренд, който да се наложи сред бебешките подаръци. Неудачно, дори простовато е да отидеш на изписването от родилния дом с най-обикновен конец, който да завържеш на мъничката бебешка ръчичка. По съвсем друг начин изглеждат нещата обаче, когато извадиш луксозна кутийка, а в нея кокетно се е сгушила мъничка гривничка от червен конец със златна или сребърна плочка.

Именно бебешките гривнички с червен конец се превърнаха в моден тренд при подаръците в последните години. Превъзходни изделия от въпросния вид предлага в изобилие онлайн магазин Baby Bouquet. Характеристиките на всички подобни амулетчета са сходни – здрава червена връвчица с поставен в средата златен или сребърен декоративен елемент.

Връвчицата като технически характеристики е много далеч от конеца, с което искаме да кажем, че го превъзхожда по множество показатели. Амулетите, предлагани от въпросния магазин са с изключително високо качество. Такова е и качеството на връвта. Тя е много здрава, но същевременно нежна и приятна на допир. Не се отпуска при мокрене и не се къса.

Изборът на купувача варира само по отношение на златното/сребърно украшение. Всички гривни от този вид иначе са еднакви.

Какво бихте могли да изберете по отношение на декоративния елемент?

На първо място – материала. Дали ще изберете златен или сребърен подарък за бебе зависи от много неща – от бюджета ви до зодията на детето и личните ви предпочитания.

Златните и сребърни бижута са оформени по множество ефектни начини. Има кръстчета, краченца, сърчица, око и плочки, на които е удачно да се гравира името на мъника. Кръстчетата са подходящи подаръци за кръщене, каквото у нас се прави още в първите месеци от живота на малкото човече. Във всеки случай преди да е навършило годинка.

Кръстът е малко деликатен избор, затова заложете на него само ако сте сигурни, че семейството на бебето изповядва християнската религия. В противен случай рискувате да изпаднете в доста конфузна ситуация. Този елемент е добре да се избира от най-близките роднини, защото те са напълно наясно с убежденията и настройката на родителите.

Плочката е като че ли най-подходящо решение, защото може да се гравира и по този начин да се придаде на подаръка персонален отенък. Въпросният магазин Baby Bouquet предлага и тази опция. В никакъв случай не бива да се отказвате от нея, защото така ще покажете творческа мисъл и лично отношение, каквото при останалите близки и гости на изписването вероятно ще липсва.


Публикувана

в

Етикети: