Турмалин медицински камък

Здраве от природата с уникални турмалинови продукти

Много хора са озадачени от противоречивата информация по адрес на минерала турмалин. Той или се рекламира като „магическо“ лекарство за всички болести, или е обявяван за абсолютно безполезен камък, а продуктите, базирани на него – просто рекламен трик. Колко полезен е турмалинът? Какво представлява този камък и какви са свойствата му? Крие ли опасност? На тези въпроси ще отговорим в следващите редове.

Какво представлява?

Под наименованието Турмалин са поставени група минерали със сходно предназначение и качества. В зависимост от цвета, минералът се оценява като скъпоценен или декоративен камък. Цветовете, в които се среща са: розов, светло син, светло и тъмнозелен, прозрачен и черен.

Не толкова декоративните му качества, а неговите лечителски способности са обаче обект на интерес в последните години. Много хора логично си задават въпроса толкова ли е полезен турмалинът и с какво, предвид факта, че от него се изработват най-различни продукти за домашно лечение. В онлайн магазин Онтайм турмалиновите продукти са обособени в собствена и доста голяма категория.

С какво е толкова полезен?

През 1880 г. семейство Кюри открива уникална особеност на повърхността на въпросния минерал. Върху камъка се появява мини електрически заряд под влияние на слънчевата енергия. Той е като естествен магнит, привличащ малки частици. Проучвайки тези му характеристики, учените започнали да използват турмалина в качеството му на естествен адсорбент. Тоест камъкът помага за отстраняването на тежки метали от тялото.

С течение на годините се провеждат редица изследвания на камъка и неговите свойства, довели до важни открития. Всъщност минералът има много мощна енергия. Естествените камъни имат способността да поемат енергия и да я отдават, така че турмалинът е минерал с жива енергия. Днес свойствата му се използват за синтез на отрицателни йони в медицински изделия, а това означава, че е признат от лекарите по целия свят.

Турмалинът често се нарича „медицински камък“, защото значението му в тази индустрия е изключително голямо. Минералът помага за нормализиране на биотоковете и излъчва естествени аниони. Казано по-просто, това е естествен адсорбент, който ускорява метаболизма в организма. Доказателство за това е ефективността на лечение в медицински институции, използващи устройства, базирани на турмалин.

Скоростта на отделяне на аниони допринася за бързото елиминиране на токсините от тялото. Шлаката в организма е огнище, отговорно за развитието на всички болести. Пречистването на тялото от вредни вещества, тежки метали и свободни радикали означава да направим правилната стъпка към възстановяване на защитните му сили.

Електрическите свойства на турмалина се дължат на действието на йони, предизвикващи естествена йонизация (пречистване) на въздуха. Най-неприятните миризми, проникнали в стените и предметите могат да бъдат отстранени с турмалинови продукти, включително стелки, които не само затоплят, но и премахват неприятните миризми в обувките и краката. Чистият въздух възстановява тялото и го насища с чист кислород.

Как да използваме лечебните му свойства?

Ефектът от лечебните свойства на турмалина може да се почувства в реално време и то осезаемо. Разкривайки лечебните характеристики на минерала, учените са намерили варианти да го включат в ежедневните дейности на хората, които да се убедят лично в неговите оздравителни и възстановителни качества.

В момента частици от минерала се вграждат в множество турмалинови продукти – колани, ръкавици, чорапи, оформящо и вталяващо облекло, и дори душ слушалки. Все неща, които хората използват ежедневно. Ефектите на турмалина върху човешкото тяло са невероятни. Всички положителни аспекти при лечението на пациенти и превенцията на болестите биват възприети от учените като дар от природата.

Богата гама приспособления, съдържащи турмалин ще откриете в специалния раздел на онлайн магазин Онтайм. В него са включени уникални разработки с турмалиново покритие. Действието на минерала е толкова силно, че дори и малки частици дават невероятен ефект. Коланите за лечение с турмалин предпазват ставите от възпаление, незабавно премахват болката и спомагат за облекчаване на нервното напрежение.


Публикувана

в

Етикети: