красива мивка

Закупуване на мивка – на какво трябва да обърнете внимание

Изборът на правилната мивка за вашата баня е не само наистина важен, но и не толкова прост, колкото бихме си помислили. Противно на външния вид, правилният избор е гаранция за издръжливост и комфорт при използване, както и за цялата баня! Ако обаче вземем грешно решение, много елементи могат да ни разочароват, а самият умивалник ще се превърне в неприятност в нашата мечтана баня.

Външният вид на мивката

Това е нещо, на което обръщаме внимание първо и е напълно правилно. В края на краищата в момента имаме толкова голям избор на мивки на пазара, че със сигурност ще намерим такъв, който ни харесва. Така че не си струва да правим компромиси в този случай, освен ако не харесваме само онези мивки, които значително надвишават бюджета ни. В такъв случай си струва да потърсите нещо по-евтино.

Обърнете внимание на формата, цвета и размера на мивката. Не забравяйте да помислите за стила, който ще представлява и дали ще отговаря на стила на банята, който планираме. В крайна сметка ретро умивалник в модерна баня ще бъде лошо решение.

Размер на мивката

Изборът му също е много важен. По подразбиране трябва да се насочим към умивалниците, които ще бъдат широки около 60 см – това е опция, която ще бъде идеална за един човек, който ще стои до тях, ако приемем, че самият умивалник се използва главно за измиване на ръцете.

Ако решим да имаме наистина голяма или наистина малка баня, също си струва да изберем подходящите мивки за тях. В случай на малки бани, струва си да изберете мивка, която ще бъде широка до 40 см – в такива случаи обаче нека потърсим модели възможно най-широки, но с тесни ръбове, благодарение на които можем да поставим относително голям умивалник в малко пространство – в този случай трябва да помним за неговата практичност.

Когато обаче банята е наистина голяма, струва си да изберете по-голям умивалник, който може да бъде до 120 см – това е идеално решение, когато ще се използва от двама души едновременно. Ако обаче голям, единичен умивалник не е за нас, можем да се спрем на два отделни модела, всеки от които ще има стандартен размер около 60 см.

Най-модерната изглеждаща мивка на планетата няма да помогне на вашата баня, ако не седи там, където ви е необходима, за да се побере. Не забравяйте, че със или без суета, мивката все още трябва да бъде поставена в близост до връзките за водоснабдяване. Полезно е да се набележи къде точно ще бъде мивката, преди да поръчате каквото и да било.

Започнете с измерване на вашето пространство, след което решете как ще бъде монтирана вашата мивка. Възможно е да замените само мивката, стига новата част да пасва на съществуващия ви шкаф. Ако правите цялостно преустройство, възможностите ви са ограничени само от вашия бюджет и размера на вашата баня.

Класическият стил на мивката на пиедестала предлага традиционен, елегантен вид на всяка баня. Няма плот с мивка на пиедестал, а основата на мивката обикновено е направена от същия материал като самата мивка за непрекъснатост на дизайна.

Това може да звучи малко глупаво, но не всички мивки в дома ви трябва да са еднакви, така че преди да разгледате опциите за мивка, трябва да се запитате: За какво ще се използва мивката?


Публикувана

в

Етикети: