Боя за коса

Wella Professionals: професионална боя за коса Koleston Perfect и оксиданти Welloxon

Wella, известната марка за продукти за грижа за косата и оцветяване, отбелязва 135 години от съществуването си на конкурентния световен пазар на козметика.

Основана през 1880 г. от Франц Стрьохер, немски стилист, днешната гигантска компания направи основата на перуките. По-късната еволюция продължи с изобретяването на техниката, която позволява на скалпа да диша, последвано от отваряне на фабрика. От 1924 г. Wella стана регистрирана търговска марка и от своя страна донесе нови иновации за грижа за косата: първата система за постоянно приложение, първите сешоари, които позволяват на главата да се движи по време на процеса на сушене, първият балсам за коса, Koleston, имаше за цел да защити и подхранвайте косата. През 70-те години се появява Perform, нов постоянен продукт, който позволява на стилистите да възпроизвеждат известната по това време афро-американска прическа. И през 1972 г. Wella пуска на пазара първия шампоан, създаден специално за търговия на дребно.

Третото хилядолетие започна в сила с пускането на Wella TrendVision, годишно представяне на най-добрите колекции на компанията. Събитието се превърна глобално, ориентир за световната конкуренция в сферата за грижа за косата, както и за креативността и визията в тази област.
В същото време Wella създаде през 2011 г. програмата за социална отговорност Making Waves, която включва фризьорски курсове за млади хора в неравностойно положение, от Бразилия до Румъния. След това през 2013 г. се появи

Color.Id, революционна добавка, която предотвратява кървенето по време на нанасяне на боя за коса.

С този набор от новаторски постижения Wella продължава да бъде световен лидер в продуктите за грижа за косата, предефинирайки стандартите за оцветяване и непрекъснато изследва нови технологии, за да прекрачи други естетически, козметични и професионални граници. Така в категорията, посветена на компанията, боята за коса и оксиданти Wella Professionals са представени с топ продукти като Welloxon Perfect оксидант, в тандем с перманентна боя за Wella Koleston Perfect.

Оксиданти Wella Professionals Welloxon

Гамата от оксиданти на Welloxon Perfect убеди стилистите по целия свят в професионалните качества, които включва. Консистенцията е особено гъста, текстурата е по-кремообразна, а гъвкавостта на продукта има определени положителни влияния върху крайния резултат: жизнено оцветяване, което удовлетворява и най-взискателните вкусове.

На практика е доказано, че Welloxon Perfect допринася за оптималното разпределение на багрилото върху косата, за успешното покриване на белите кичури, като има паралелно точно и деликатно действие. Welloxon Perfect вискозна емулсия също се смесва лесно, прилепва идеално към косата, улеснява равномерното разпределение на цветовете. В допълнение, оксидантите от тази гама станаха известни с голямата си способност да съответстват на използваните нюанси на цветовете.

Wella Koleston Perfect боя – цвят и здраве

Цветът на косата е стар от света. Отначало се е получавал изключително от растения. През седемнадесети век книгата „Осемнадесет книги за тайните на изкуството и природата“ представи широко как черна, златна, червена, жълта, дори зелена коса може да се боядисва. По едно време беше модерна дори бялата коса, която известно време хората се стремяха да получат, както днес се бори да скрие. Едва през 19 век са въведени синтетични съединения за получаване на бои за коса и революцията започва. Wella беше едновременно пионер и топ марка на този древен клон на красотата.

Koleston Perfect се превърна във времето една от основните забележителности на марката Wella. Нещо повече, това е крайъгълен камък в стила на косата за стилисти от цял ​​свят. Причините са многобройни: огромно разнообразие от нюанси, максимално покритие на белите коси, интензитет на цвета, лесна употреба. Всичко това и много други правят Wella Koleston Perfect продукт, на който клиентите и стилистите могат да разчитат с увереност, а тази еволюция доведе и до очакваните резултати: Боята за коса Wella Koleston Perfect е най-добрият продукт за грижа за косата в света.

Някои от „съставките“ на този успех са усъвършенствана технология на производство, внимателно подбрани вещества, които съставляват продукта, както и полезните агенти и липидите на грижата, въведени в боята Wella Koleston Perfect. Като се започне от тези опорни стълбове, се получиха уникални серии от наситени, живи цветове, от руси нюанси, кестени, червени тонове, до специални смеси от сенки, всички под прага на двойния блясък.

Изследователите на Wella не са се ограничили до получаването на редица топ бои за коса. Въз основа на принципа, че „днес красотата и здравето вървят ръка за ръка“, както обобщава Джош Ууд, глобален креативен директор в Wella Professionals, изследванията продължават да създават оцветител, който намалява риска от алергии.


Публикувана

в

Етикети: