Вълнуващият микс от Антики и Модерно

Вълнуващият микс от Антики и Модерно

Няма правило, което да казва, че всички мебели в дома ви трябва да идват от една и съща епоха. Всъщност смесването на антично с модерно може да създаде най-вълнуващите, интересни и отличителни резултати и да придаде на дома ви жизненост и текстура.

Античен шкаф от сатенено дърво, съчетан с модерни метални рафтове. Дървото и металът контрастират красиво и предлагат практичен, изчистен дизайн с достатъчно място за показване на аксесоари или колекционерски предмети като японски костен порцеланов сервиз. По-долу е малко вдъхновение за смесване на антични мебели с модерен дизайн.

Използвайте правилото за декориране 80/20

Когато смесвате модерно с антични мебели , правилото 80/20 е проста, но ефективна насока. Докато 80 процента от вашия интериор е обединен от същия стил, същия период или същата философия, можете да се отклоните с останалите 20 процента. С други думи, една фина антика може абсолютно да работи в ултрамодерно пространство или обратно; просто опитайте! Това е чудесен пример за два модерни акцентни стола в класическа всекидневна.

 

 

Създайте фокална точка

Не само смесването на стари и нови мебели ще направи вашата трапезария или стая да излъчват индивидуалност, но също така ще изглежда великолепно и ще действа като фокусна точка във всяка стая.

Като се придържате към един или два неутрални тона в схемата, фонът се превръща в перфектно платно за подчертаване на определен предмет. С правилното осветление или изпъкване на акцентен цвят или гарнитура, една антика може веднага да се открои.

Опитайте да съчетаете антична маса с модерни столове

Опитайте да съчетаете антична маса за хранене със съвременни столове за незабавен характер (Eames, Louis Ghost, Knoll Tulip, за да назовем само няколко). Дори традиционното бюро с модерен стол прави динамична комбинация и е чудесен начин за използване на антики в модерен дом.

Изберете това което вие чувствате за правилно

Би било лесно, ако има „правила за декориране“ за успешното съчетаване на стари и нови мебели. Не смятаме, че някакви правила могат да бъдат рецептата за успех. Виждаме, че освобождаването от предишните „насоки за декориране“ всъщност създава най-вълнуващите, интересни и отличителни резултати. Когато избирате вашите мебели и аксесоари, най-важното е да поставите това, което ви се струва правилно и изглежда добре!

Научете повече за нашите  антични мебели  и  разгледайте най-новата ни колекция в антикварен магазин AntiqueBoutique.bg