Дамска туника

Туника: как да изберем и с какво да я носим?

Туниката е елемент от дамско облекло, който е нещо средно между класическа блуза и мини рокля. В масовото производство туниките се появяват в средата на миналия век, но придобиват специална популярност сред жените едва през последните няколко десетилетия. Посещавайки магазин за дамски дрехи, можете да намерите напълно различни туники: леки материали за горещо лято, дантелени и сатенени туники за официални събития, зимни туники-рокли от топло трико.

Туниките имат няколко основни стила и съответно са изработени от различни материали.

Туника в стил „риза“ – най-строгият и представителен вид текстилен продукт. Именно стилът на ризата придава на туниката официалност, подходяща е за тържествени събития и ежедневна работа в офиса. Основната разлика на този тип туника е условието: продуктът трябва да се носи само с панталони. Туниките в стил риза обикновено не са много дълги, така че е невъзможно да ги комбинирате с чорапогащи или топли клинове.

Според материала на производство туники-ризи се изработват от естествен памук, сатен или шифон. За много от тях е подходяща декоративна украса с камъни, кристали, копчета или дантелени елементи.

Предимството на туниката пред обикновената блуза или риза е в свободната си кройка. Продуктът ви позволява да скриете недостатъците на фигурата от любопитни очи. Също така туниката не се пъха в панталони, което добавя удобство по време на работа.

Халат туника. Този стил на туника е най-универсалният – туника-роба е възможно най-дълга, така че можете да я носите без допълнително облекло. Този модел туники са чудесен вариант за летни разходки, при условие, че са произведени от лек памук, шифон или коприна. Тези материали позволяват на кожата да диша колкото е възможно повече, помагат да абсорбира влагата и да съхне бързо.

Зимната версия на туника-роба се препоръчва да се шие от трикотажни тъкани или вълна. Топли и дълги туники могат да се комбинират с топли клинове или чорапогащи. Такова просто и в същото време стилно изображение ще бъде добро решение за офиса или срещи с приятели.

Рокля-туника – най-често срещаният и любим стил на облекло за жени. Късата рокля може да бъде със свободна кройка или втален стил. За летни рокли тип туника са подходящи естествен памук, лен, органза, шифон или коприна. Ако говорим за топла зимна туника, тогава чудесен вариант е да разгледате тъканта от трико, кадифе, вълна. Рокли-туника, изработени от благородно кадифе, изглеждат особено изгодни и привлекателни.

При избора на плат за производство на туники е важно да се ръководите от следните критерии:

Желан стил на продукта. Трикотажът абсолютно не е подходящ за шиене на туника-риза, но лекият сатен изглежда изгодно;

Сезон. Ако туниката е ушита за лятото и по-специално за посещение на плажовете, трябва да изберете от редица най-добрите материи от памук, шифон или коприна;

Характеристики на фигурата. Ако сте с наднормено тегло, препоръчително е да изберете туника със свободна кройка и да избягвате вталените модели;

Естествен материал или синтетика. Някои жени избягват синтетичните материали, предпочитайки естествен памук или лен.


Публикувана

в

Етикети: