спалня

Цветови кобинации в спалното бельо и как цветовете влияят на настроението ни

Само вие можете да решите как да изберете цвета на спалното бельо – според съветите на психолозите, каноните на Фън Шуй, или въз основа на вашите собствени вкусови предпочитания. Насладете се на избора, разгледайте нашите цветови селекции в тази статия.

Кафяво спално бельо

Кафявото символизира надеждността и организацията. Психолозите съветват да го изберете за тези, на които им липсва чувство на спокойствие и самочувствие. Такъв комплект ще помогне за изграждане на отношения, ще се отпусне и ще си почине добре. Шоколадовите нюанси на спалното бельо ще подчертаят лукса на декора на спалнята.

Жълто и оранжево спално бельо

Жълтият и оранжевият цвят представляват животворната енергия на слънцето. Това е източник на позитивно настроение и енергиен тласък. Изпълвайки спалнята със слънчев цвят, жълтият комплект ще затопли душата ви през зимата, когато липсва светлина, а през лятото ще ви даде щастие и небрежност. Във всеки дизайн на спалня и двата цвята ще се превърнат в ярък и стилен акцент.

Зелено спално бельо

Спалнята ще се превърне в истински остров на спокойствието, ако в нея играят сочни нюанси на млада зеленина. Този цвят е най-ефективен за отпускане на нервната система, помага да се отървете от безсънието. Гледайки зеленото спално бельо, ние чувстваме радост и спокойствие, което ни позволява да освободим натрупаното напрежение и да се отпуснем напълно, сънят става силен и дълъг, а сутрешното настроение е доброжелателно и позитивно.

Синьо спално бельо

Синият цвят ще подчертае изисканата благородство на интериора на спалнята и ще помогне за постигане на спокойствие. Това е чудесна възможност за хора, които редовно се оказват в стресови ситуации, тъй като синьото премахва страха и потапя в атмосфера на безопасност и сигурност. В допълнение, нюансите на синьото помагат за облекчаване на напрежението в очите през деня и облекчаване на безсънието през нощта.

Сиво спално бельо

Хладната елегантност на сивото в спалнята не е за всеки. За самоуверените хора този цвят ще създаде спокойна умиротворяваща атмосфера. Но ако човек е склонен към апатия и животът му, му се струва скучен, по-добре е да не използва сив комплект, тъй като това ще отразява настроението му. Но яркото цветно бельо с шарка в сиви тонове може да даде оптимизъм дори на хроничен песимист.

Източник: https://spalnobelio.bg/blog


Публикувана

в

Етикети: