Свети Влас предлага идеалната морска почивка

Свети Влас предлага идеалната морска почивка

Разположен в подножието на южните склонове на Стара планина на брега на Черно море, Свети Влас предлага идеалната обстановка за спокойна и релаксираща лятна почивка. Красивият крайбрежен град е дом на около 3000 жители и се намира само на 5 км северно от Слънчев бряг и на 9 км от Несебър, което улеснява гостите да разгледат близките курорти и атракции, които популярните курорти могат да предложат.

Почивката на Свети Влас е предпочитана от гостите, които искат да се насладят на красивата планина и да се забавляват на плажа, докато се наслаждават на зашеметяващото яхтено пристанище, много барове, ресторанти и луксозни хотели.

Свети Влас е известен и със своето яхтено пристанище, наречено Марина Диневи, което предлага на любителите на лодките незабравима лятна почивка. Гостите могат да наемат яхта с професионалния екип от консултанти, които ви предоставят безупречно обслужване по време на престоя си с тях.

Плажът в Свети Влас е с южно изложение, пясъкът е фин и златист. Има и много водни спортове като сърф, водни ски, бананови лодки и др. Плажът е удостоен с престижния сертификат „Син флаг“ , което е доказателство за качеството, чистотата и безопасността на морската зона. Марина „Диневи” е единственото пристанище в България със знак „Син флаг”.

Градът предлага всичко необходимо за вашата най-добра лятна почивка: много хотели и апартаменти, красиви ресторанти, златни плажове, възможности за забавление, басейни и уелнес съоръжения.

Природните условия – планински, горски, морски и южно изложение на планинските склонове са изключително здравословни и подходящи за пълноценен отдих. Плажовете на Свети Влас са три с обща дължина 1. 5 километра – централният плаж е най-дългият, южно от него е малкият плаж къмпинг и третият е плажът в близост до новото яхтено пристанище.

Когато пишем за Свети Влас , е невъзможно да се пренебрегне едно от основните предимства – изключително благоприятните климатични и метеорологични условия. Свети Влас се намира в средиземноморската климатична зона, а близките планини предпазват града от студените ветрове от север. В резултат на това тук е дори два пъти по-топло и слънчево (поне 240 слънчеви дни в годината!) отколкото по Северното Черноморие.

Огромният избор и разнообразие от места за настаняване в Свети Влас гарантира високия им стандарт и конкурентни цени. Тук има безброй хотели , ваканционни комплекси и частни апартаменти, много от които новопостроени.