модерни дрехи

Street Style: Как да съчетаете дрехите си като нюйоркчанките?

Ню Йорк е добре известен със своето разнообразие – точно за това и неговият индивидуален стил не може да бъде сведен и определен към някаква стандартна категория. Въпреки това, хората, следящи стила на дамите в най-населеният град в САЩ, забелязват, че в техният гардероб се съдържа едно и също ядро от дрехи. Към тези ключови дрехи гравитират множеството от стилните дами, независимо, че техните стилове се различават.  Между артистичните и креативни жени в Бруклин до по-изисканите в Сохо общото е уникалното им чувство за стил. Дори и да не живеете в Голямата ябълка това няма да ви попречи да се обличате като нюйоркчанка – просто следвайте основните насоки и по нищо няма да се различавате от момичетата в Ню Йорк!

Как да се обличате като нюйоркчанка?

Ето няколко начина, по които да заприличате на една истинска нюйоркчанка:

Придържайте се към проста визия

Макар и малко иронично, първото правило за сливане с жителите на този град е да не премисляте твърде много какво да облечете. Нюйоркчаните имат способността да превръщат дори и най-семплите дрехи в моден тоалет.

Стига да избирате правилният размер и кройка не може да сбъркате с комбинирането на тениска и дънки. След като добавите голямо палто и ярък нюанс червило ще преобразите тези основни маркови дрехи в непринудено шик аутфит.

Избирайте дрехи с характер

Най-хубавото на семплите дрехи е, че може да ги комбинирате с интересни аксесоари. Изберете обувки, чанта и бижута, които най-добре пасват на настроението и дестинацията им за деня.

Разнообразявайте малките обеци с камъчета с големи и дръзки, а ежедневната дамска чанта сменете с интересна, приковаваща вниманието.

Избирайте модерни, но практични дрехи

Макар и високите токчета, често срещани в модните списания, да са Ви фаворити не са особено практични. По-подходящият избор, ако планирате да се разхождате или да стоите на крак, са равните обувки.

Същото се отнася и за облеклото – заложете на якета с качулка, шалове, и леки, свободни пуловери.

Дори и гримът Ви трябва да е съобразен с всичко. Може да използвате СС крем, който хидратира кожата и изравнява тена и предпазва от слънчевите лъчи.

Разчитайте на черното

Ако не може да решите – изберете черно. Нюйоркчаните са всеизвестни с цветните си облекла, което може да е необичайно за хора, които са свикнали с по-традиционни вкусове. Но не се притеснявайте от по-тъмното при дамските дрехи!

Има лесен трик, с който може да направите един изцяло черен тоалет по-изискан – просто смесете тъканите. Например прозираща блуза с лачени токчета и кадифена чанта. Така ще добавите дълбочина на визията си.

Дрехите и аксесоарите, която всяка нюйоркчанка притежава

Елегантни ниски обувки

Те са задължителни за всяко момиче. До скоро наблягахме на грубите боти, след това на бели кецове. Сега обаче премънахме към стилните ниски обувки. Носят се със всичко от надиплени рокли през раздърпани ретро дънки и чак до по-официални рокли.

Черно кожено яке

Колекцията от маркови кожени якета на една нюйоркчанка символизира пътя й в града – от изтърканата и износена версия до лъскавото марково яке, което току що е купила.

Класическа бяла риза

Всяко момиче е тръгвало да издирва идеалната бяла риза – тази която е чудесна за носене както без да е запасана, така и полу запасана в ретро дънки. Може да откриете голямо разнообразие на подобни дрехи онлайн и когато откриете Вашата перфекта риза – купете си няколко, защото ако и Вие обичате толкова кафето, колкото й жителите на Ню Йорк, ще установите колко е трудно да се чистят петна от кафе от любимата Ви бяла риза.

Mom jeans дънки

След като премина ерата на тесните дънки и настъпи тази на високите талии, свободните кройки и скосените крачоли или по-конкретно – Mom jeans (или иначе казано, дънките които са били модерни по времето на родителите Ви). Моделите напомнящи за силуетите от 90-те си пасват чудесно с къси топове, запасани блузки или дори дълги разпуснати пуловери. Накратко, те са също толкова подходящи за различни цели, като добре познатите тесни дънки.

Чанта за през рамо

Нюйоркчанките за заети жени. Винаги са в движение и нямат време да се борят с големи и неудобни чанти. Освен това не Ви препоръчваме да се опитвате да пътувате в претъпканото метро с огромна чанта в ръка. Ето защо трябва да имате компактна чанта за през рамо. Намерете модел който побира всичко, необходимо за Вашият ден – телефон, портмоне, балсам за устни, парфюм и тн. – което ще остави ръцете Ви свободни и същевременно ще изглежда добре.

Биография:

Кремена Апостолова

Работя като редактор за Dress4less от 5 години. Преди това съм завършила моден дизайн и това е професията която ме влече най-много. Обичам да чета модни списания и статии свързани с новите тенденции. Обикновено пиша за мода и това което е актуално в момента. Вярвам в това че за някои стилът е вроден, а за други, че могат да бъдат научени!


Публикувана

в

Етикети: