Скенар терапия

СКЕНАР терапия – ефективно средство за лечение и възстановяване

В много частни медицински центрове за алтернативно лечение, включително в центъра за холистична медицина Холимед – Хасково, се предлага добилата широка популярност в последните години СКЕНАР терапия. Зад съкращението стои не само ефективен лечебен метод, но и апаратът, с който се провеждат сеансите. В абревиатурата „СКЕНАР” е кодиран терминът Само Контролируем Енерго Невро Адаптивен Регулатор.

Въздействието е насочено към нормализиране на нарушените функции на организма, като основната задача е да се осигури хармония в тялото и да се стимулират неговите защитни сили и скрити неизползвани резерви. Множество данни показват, че в основата на крайните положителни клинични ефекти на терапията е нейното нормализиращо влияние върху функционалното състояние на вегетативната нервна система (ВНС).

Основният резултат от това е подобряване качеството на саморегулация, като по този начин в човешкото тяло се стартира процес на самолечение. Системата действа посредством невроподобен импулс, който е максимално физиологичен и следователно напълно безопасен. Методът залага на изцяло биологична обратна връзка, поради което всеки сеанс е уникален и строго индивидуален.

Терапията има множество показания, а действието ѝ е насочено в множество посоки – противовъзпалително, имуностимулиращо, болкоуспокояващо, трофично, седативно и т.н. Подобряват се метаболитните процеси и се нормализира хормоналния статус. СКЕНАР терапията дава много добри резултати в лечението на редица хронични и други здравословни проблеми.

Можете да опитате курс на лечение в случай че страдате от:

  • Сърдечно-съдови заболявания;
  • Заболявания на централната и периферната нервна система;
  • Стомашно-чревни заболявания;
  • Гинекология и андрология;
  • Респираторни проблеми;
  • Заболяване на бъбреците;
  • Ставна патология.

Не е тайна, че от древни времена мечтата и задачата на мнозина е да търсят ефективни и безопасни методи за контактно лечение на човешкото тяло, които идеално биха могли да се комбинират и с употребата на лекарства. В резултат на това търсене са се появили масажът, кинезитерапията, рефлексологията и други нелекарствени методи.

Именно взаимодействието на лекарствените и нелекарствените методи на лечение има най-голям ефект в неврологията – област на науката и практиката, която обхваща знания не само за централната и периферната нервна система, но и за ефекта на автономната нервна система върху всички човешки органи и тъкани.

Последните проучвания, използващи функционална ЯМР, показват, че нашите емоции, желания и преживявания са тясно свързани с дейността на различни области в мозъка с цялостното ни благосъстояние. Сред тях са усещането за сърцебиене по време на вълнение, гадене и виене на свят при уплах или напрежение, усещане за топлина, когато изпитваме раздразнение и гняв и т.н.

Вегетативната система е отговорна за тези и много други симптоми. При нарушения на работата ѝ се появява автономна дистония – състояние, при което сърцебиенето, изпотяването, замаяността, двигателните функции на червата и пикочния мехур се „бунтуват“, причинявайки значителен дискомфорт, а не рядко и болка на пациента.

Именно с вегетативните разстройства обикновено започват заболявания като Паркинсон, МС, церебрална исхемия, бронхиална астма, гастрит и стомашна язва, колит, екзема, невродерматит, псориазис и нарушения в уринирния тракт. Разбира се, не всяка автономна дистония се трансформира в сериозно заболяване, но появата й е сигнал, че е време да се помисли за здравето.

Посредством СКЕНАР терапия се изравнява скоростта на провеждане на нервните импулси до нормално, като се използват електрохимични ефекти с висока амплитуда, които променят импеданса на кожата (резистентност), премахват мускулния спазъм и улесняват провеждането на нервните импулси по всички влакна.

СКЕНАР терапията, проведена в Холимед действа върху всички видове нервни влакна, включително тънки C-влакна, които са проводници на чувствителност. Методът е особено ефективен при синдром на хронична болка, когато болката е не само продължителна (по-дълго от 3-6 месеца), но и притежава характеристиките на невропатичната такава.


Публикувана

в

Етикети: