klimatici

Пролетта е тук! Съвети срещу алергиите

С настъпването на април оставяме студените дни и посрещаме нов сезон на годината: пролетта.

Много хора вече започват да забелязват пристигането на тези малки частици, известни като полени. Това влияе върху ежедневието на голям брой хора, които може да се чувстват по-добре като приемат антихистамини или си почиват.

Но това ли са единствените решения за успокояване на всички алергии, които се пробуждат през този сезон на годината? Днес разкриваме ефекта от климатика и как той може да помогне в борбата с различни пролетни алергии.

Климатикът като решение / профилактика на алергии:

Най-новите климатични технологии осигуряват все по-усъвършенствани филтри, които позволяват събирането на частици с висока ефективност. Те са климатично оборудване, което освен че има функция за климатизация на дома, е способно да почиства въздуха от поленови частици и прах.

Като се има предвид, че филтърната климатизация може да се превърне в чудесен съюзник за избягване на пролетна алергия, предлагаме следните съвети:

  • Поддържайте климатичния филтър чист, като го почиствате периодично, тъй като всеки ден той събира голямо количество частици.
  • Проветрявайте дома си сутрин и не отваряйте прозорците следобед, тъй като полените са по-високо в по-късен час.
  • Избягвайте дразнители, присъстващи във въздуха, като тютюнев дим или аерозоли.

За да поддържаме инверторен климатик чист оптимално, един от японските производители представи нова технология: Frostwash. Това е климатик със самопочистваща се технология, който помага за подобряване на качеството на въздуха в помещенията.

Докато повечето климатици изискват редовна поддръжка, технологията Frostwash се грижи за всичко за чистотата на въздуха и ефективността на климатика: новата технология помага да поддържаме вътрешността климатика по-чиста и да осигуряваме по-здравословен въздух.

Тази нова технология може да бъде идеалното решение срещу различни пролетни алергии, за да не страдаме нито у дома, нито на работното място, тъй като премахва скритите примеси бързо и безопасно, подобрявайки качеството на въздуха в помещенията.

FrostWash намалява до минимум количеството прах, което се натрупва в топлообменника на вътршното тяло, като измива топлообменника на всеки 42 часа работа. Функцията е автоматична.

Как влияе използването на маската на пролетни алергии?

Пролетта е време, което може да бъде наистина досадно за тези, които страдат от алергия, но тази година те имат нов съюзник: маските, които се използват за борба с разпространението на коронавируса, а те също така действат срещу алергиите.

Според доклад на Испанското дружество по алергология и клинична имунология (SEAIC), използването на маската при пациенти с алергия е намалява консумацията на лекарства и спешни посещения за пациенти с алергии.

Това е така, защото маските са в състояние да намалят до 80% от поленовите частици и прах във въздуха, който вдишваме. Поради тази причина симптомите, които алергичните хора могат да почувстват, са много по-леки от тези, които биха могли да страдат в ситуация, при която не се обмисля възможността за носене на маска.

В доклада  се посочва, че не всеки вид маска ще причини този ефект върху алергичните хора. Най-подходящите и препоръчителни за намаляване на реакциите на прашец и прах, наред с други, са защитните маски или FFP (Filtering Face Piece). Те са показани за пациенти с алергия, тъй като покриват носа и устата, филтрират въздуха, който дишаме, и задържат тези частици, като прашец или вируси, за да не попаднат в телата ни.

Като заключение, за тези които страдат от алергии, свързани с прах, прашец или някоя от всички малки частици, които изобилстват по улиците, пролетта може да се окаже сложно време от годината. Сега, когато пролетта е тук, не позволявайте на бактериите да влязат в къщата ви и се предпазвайте от тях с чист и чист въздух чрез новата технология Frostwash.

*FrostWash се предлага в климатици Hitachi в магазини Termos.