Пролетен рестарт: Каква грижа изисква спалния матрак в сезона на основното почистване

161

матраци НаниНа крачка от топлите дни сме, независимо, че те все още изглеждат недостижими, което предполага генерален план за обновяване на дома  

избор на ССД с Modsbg.com

Имате ли вече планове за периода на пролетната ваканция на децата? Може би сте предвидили интересни занимания за тях, лагер или дневни срещи с приятели. Ако това означава, че ще си освободите няколко часа за себе си и за дома си, значи сега е моментът за грандиозните планове с основното почистване.

Предстои ви поне месец, в който може да се развихрите с всички задачи, така че не бързайте, помислете какви са приоритетите ви, направете ги график и го следвайте стъпка по стъпка. Не пропускайте да включите и грижата за спалния матрак, който ви осигурява здравословен сън всяка вечер.

Разбира се, изискванията от тяхна страна са далеч по-високи, защото усилията ви трябва да са периодични, минимум два пъти в годината.

Ако се стремите да запазите формата и качеството на основата на леглото, доверете се на следните професионални съвети:

Обърнете „страницата“

Съвсем символично, но и буквално, що се отнася до матраците, е време да обърнем „страницата“ и да открием топлия сезон. Ако сте привърженик на даден производител, наложил името си на пазара, независимо дали сте избрали еднолицеви или двулицеви матраци от Нани или друга любима марка, съобразете конкретните препоръки за тяхната поддръжка.

Двулицевите позволяват обръщане и смяна според топлото или студено време, а еднолицевите трябва да бъдат почиствани внимателно и да се предотврати натрупването на прах. 

Предпазни мерки

Ако все още не сте се инвестирали в специален калъф, сега е моментът, защото той защитава максимално матрака ви. И лесно може да го пуснете в пералнята, за да го изперете, без да се налага да полагате допълнителни натоварващи дейности.

Бихте могли да заложите и на протектор, който също е отличен вариант с цел избягване на развитието на бактерии и гарантирана чистота.

В краен случай действайте директно с прахосмукачката, което е добре да бъде прилагано поне веднъж в месеца. Оставяте да се проветри и да се изсуши от влагата и едва след това поставяте новите чаршафи за един пълноценен нощен сън.

Въздух в помещението

И когато споменаваме проветряването, това е изключително важен фактор. Пролетта ни позволява да отворим широко прозорците си, за да позволим на въздуха и слънчевата светлина да достигне до всеки кът на помещенията от дома ни. Това е доста ценна препоръка, която е важно да спазвате. Така ще избегнете задържането на влага, която е проблем не само за матрака в спалнята, но и за вас самите.

Стремете се към ниска влажност и по-хладна атмосфера – тогава сънят е дълбок, полезен и ще се будите сутрин изпълнени с енергия.    

Посетете https://matraci-ms.bg и разгледайте дали се нуждаете от аксесоари или нов матрак, за да посрещнете пролетта с усмивка и вдъхновение.