Естетична медицина

Професионални апарати в козметологията – кои са най-популярните?

Естетичната медицина днес използва широк набор от козметични апарати, по-голямата част от които са модерни професионални устройства с изцяло нов принцип на работа.

По-голямата част от медицинските институции и козметичните салони се стремят да използват най-новите съществуващи технологии, защото те им позволяват да обработват прецизно трудно достъпни участъци, задоволявайки напълно нуждите и възгледите за комфорт на клиента.

Видове и свойства

Съвременното козметично оборудване позволява на професионалистите от сферата на красотата да изпълнят с лекота множество лечебни и разкрасяващи процедури , посредством които е напълно възможно да се поддържа и дори възстанови красотата както на лицето, така и на цялото тяло. Сред широкия асортимент от технически разработки, като най-популярни можем да посочим апаратите за:

  • Лазерен пилинг;
  • Йонофреза;
  • Лазерен лифтинг;
  • Апаратна корекция на тегло и премахване на целулит;
  • Ултразвуково почистване на лице и тяло;
  • Масаж, предназначен за лечение на множество заболявания;
  • Подмладяване с радиовълни и др.

Списъкът се ограничава до малка част от козметичната и медицинска апаратура, чрез която се изпълняват най-търсените днес процедури. В каталога на онлайн магазин за професионално оборудване Alison.bg ще попаднете на истинско изобилие от модерни технологични решения. Смело можем да кажем, че възможностите на съвременните устройства са поразителни и като метод на изпълнение, и като резултати.

С всяка година все по-активно се използват лазерните методи за подмладяване на лицето и тялото. Тяхното предимство е безопасността на излъчването, липсата на странични ефекти, и от там получаването на отлични резултати. Освен с проблемите на стареещата кожа, лазерните уреди се справят успешно с голям брой козметични дефекти.

Сред прицелните кожни проблеми на лазерната апаратура влизат белези от акне и изгаряне, бръчки, неравности по кожата, нежелано окосмяване, отоци на съдовете, както и различни възрастови петна и увиснала кожа. Лазерната епилация е сред най-търсените козметични процедури, защото с тази техника е единствено възможно да се извърши перманентно обезкосмяване на тяло и лице.

Не по-малко популярна е ултразвуковата методика, чрез която се осъществяват всевъзможни видове пилинг, мезотерапия и йонофреза. Изброените техники се отличават с това, че ефектът от тяхното прилагане е сравним с този на козметичната хирургия, но без да присъстват страничните ефекти, противопоказанията и дългото възстановяване след провеждане на процедурите.

Предимства

Противопоказания при апаратните методи за разкрасяване отсъстват напълно или са строго индивидуални и засягат много малък процент от хора. Точно обратното е при пластничната хирургия, която би могла да причини инфекции, заболявания на кръвта, проблеми със сърдечно съдовата система и някои хронични заболявания. Методите на инжектиране са също строго индивидуално поносими, особено по отношение на определени компоненти.

Липсата на рехабилитационен период след експозиция на ултразвукови и лазерни лъчи е едно от многото предимства на козметичната апаратура, в сравнение с рехабилитационния период от 3 до 14 дни след хирургични операции. В случай на усложнения, срокът се увеличава. Дори техниките на инжектиране, изпълнени с козметичен уред изискват само 2-3 дни за пълно възстановяване.

Използвани прецизно и умело, съвременните козметични апарати не предизвикват никакви нежелани реакции от страна на организма. По-малко са и случаите на алергични реакции, като те касаят единствено процедури, по време на които са инжектирани козметични продукти, към които клиентът има непоносимост. Прецизността на модерната професионална техника е гарантирана, благодарение на изцяло компютъризираните функции на апаратите.


Публикувана

в

,

Етикети: