къщи от контейнери

Полезни идеи за къщи от контейнери

Къщите от контейнери могат да бъдат не само удобни, но и да ви предложат мобилен стил на живот

В България сме свикнали, че трябва да притежаваме имот, за да се чувстваме сигурни. Такава е била традицията години наред, но днес младите предпочитат друга стратегия. Тях ги влече мобилният стил на живот, предпочитат да трупат спомени от красиви изживявания вместо да инвестират в скъпи строителни обекти.

Всеки, който е решил, може да намери вариант да си осигури покрив над главата, независимо дали е готов да изплаща кредит за дълго или да плаща месечен наем. Най-свободни и удовлетворени са онези, които избират да обитават къщи от контейнери. Този ход дава редица предимства.

Самата идея да разчупиш визията на дома си и да вложиш сума, която е по силите ти, звучи доста обнадеждаваща. И докато преди контейнерите бяха временни „квартири“ на работници или бяха използвани като спасително средство при природни бедствия, сега те са повече от модерни и търсени.

Къща на един етаж

Не сте длъжни да се издигате на височина, ако това не импонира на представите ви. Разположете я на такава площ, че да имате достатъчно пространство и да разпределите стаите между всички членове на фамилията. Ако новата ви вила ще е до морето, създайте интериор, който ще й подхожда – пастелни, изчистени тонове, плажни декорации и лятно настроение.

Къща с веранда отгоре

Чудесна стъпка, ако сте избрали един етаж, но държите да имате тераса. Изградете я на покрива, като използвате дървен или друг желан материал. Може да сложите навес на верандата, а може и да я оставите открита, за да бъде вашето кътче за събиране на тен, когато не искате да споделяте с други хора тази емоция. Останете си вкъщи и се насладете на неповторимите възможности.

Двуетажна къща от контейнери

Тук вече може да се развихрите, ако си падате грандомани. Възможностите са неограничени – обсъдете ги с фирмата, която сте избрали да достави вашите контейнери. Отново може да заложите и на тераса, а понеже тя ще е по-голяма, сигурно ще е удачно предложението да си организирате детски кът, да имате джакузи или други опции за приятни забавления.

Каква форма ще гоните зависи само от вас. Може стълбището да е външно, от метал, а може да е тотално различно от това. Терасата отгоре има вариант да бъде и закрита с дограма, където да си устроите вълшебна градина и да отваряте само през топлите месеци от годината.

Стремете се единствено към светлина и повече простор, за да усещате ваканционна атмосфера, докато се намирате в пределите на мултифункционалните контейнери.


Публикувана

в