почистване на дома

Летен режим: Как да облекчим почистването на дома в ежедневието си

Лятната еуфория ни обзема, стига слънцето да изпече силно и да усетим аромата на морския бриз, но ежедневните задължения в дома настояват за своето

През отдавна чаканите летни месеци ни се иска да намалим темпото, независимо дали се отнася до работните задължения или ежедневните битови отговорности вкъщи. Целта е напълно постижима, стига да си изготвим план и добра организация.

Когато говорим за почистването на дома, няма как да си позволим да изоставим периодичната поддръжка. За всеки е по-приятно да се завръща в уютно и чисто жилище, където да намери отмора от обичайния си ритъм на живот.

Превключете на летен режим и внесете нужните промени.

  1. Професионална фирма за почистване

Ако досега не сте се възползвали от услугите на професионалистите в областта на почистването, съвсем не сте закъснели – това е идеалният момент да поверите дейностите в ръцете на опитен екип, който ще се грижи редовно и ще ви отменя в моментите, когато предпочитате да сте навън сред приятели или да се забавлявате с децата си.

Заложете на месечен или седмичен абонамент, или поне прехвърлете по-сериозното и основно почистване на компания в бранша, вместо да губите цял уикенд в това.

  1. Малки и ефективни стъпки

Споменавайки единствените почивни дни, събота и неделя, наистина е немислимо да ги посветите на почистване, когато времето е прекрасно и може да се наслаждавате на разходки сред природата, плажни приключения и пътувания.

Решението се крие в малките и ефективни стъпки през седмицата, които ще ви избавят от продължителните усилия в края на седмицата. Не допускайте голямо замърсяване, а отделяйте по 20 минути всеки ден, за да получите желания резултат.

  1. Мултифункционален подход

Свикнете винаги, когато приготвяте вечерята, да разтребите необходимото и да съчетавате различните видове дейности. Може да забършете кухненските повърхности, докато изчаквате да заври водата в каната, да почистите праха и да заредите съдомиялната машина, говорейки по телефона и т.н.

Могат да бъдат дадени множество примери, но е важно да адаптирате препоръките според индивидуалните си навици и предпочитания.

  1. Приберете всичко, което възпрепятства светлината и събира прах

Предимството на лятото е, че ви осигурява естествена топлина. Това автоматично означава, че големите килими, които покриват голяма площ от стаята, са излишни към този период. Приберете ги, защото те и без това събират доста прах, а и настояват за своето дежурно почистване. Ще спестите много време, а и труд.

Същото се отнася и до плътните пердета, стига разбира се да разполагате с по-тъмни щори, които ще ви осигурят нужния комфорт в ранните часове на уикенда, когато ви се иска да останете повече в леглото.


Публикувана

в

Етикети: