съд за храна за бебе

Пластмасови или бамбукови купички за бебе да изберем

Когато става въпрос за избор на прибори и съдове за хранене на дете, повечето родители се изправят срещу една често срещана дилема, а именно кой материал е най-подходящ. Съществуват разнообразни алтернативи и възможни избори за детски комплекти за хранене, но един от най-често предпочитаният и обсъждан материал в днешно време е бамбукът. 

Независимо дали вече сте опитвали да храните вашето бебе с бамбукови купички или пък за вас това е нещо ново, ако сте си задавали въпроси относно избор на бебешки съдове за хранене, то тук ще намерите полезна информация. Ще разгледаме разликите между пластмасовите и бамбуковите купички и ще ви покажем защо е за предпочитане да се насладите на предимствата на качествен бамбуков комплект за хранене вместо да разчитате на пластмаса. 

Предимства на бамбуковите купички за деца

Бамбукът е екологично чист и биоразградим материал. Той е естествен и основното му предимство в природата е, че расте бързо и не се нуждае от пестициди или химически създадени препарати за успешното му отглеждане. Един качествен и добре направен бамбуков комплект за хранене не съдържа олово, BPA, PVC или пък фталати. Бамбукът се слави и с това, че не притежава токсини а напротив, той е антибактериален и притежава антимикробни свойства. 

Този тип съдове за хранене са препоръчителни и поради безопасността, която предлагат. Бамбукът е топлоизолатор, което означава, че вашето дете не може да се нарани от високи температури, тъй като материалът не се нагрява. А черешката на тортата е това, че детските бамбукови купички могат да се поддържат чисти с помощта на миялна машина, могат да се използват в микровълнова, печка или пък в стерилизатор. Те са лесни, удобни, напълно надеждни и устойчиви. 

Какво да очакваме от пластмасата

От друга страна, пластмасата е в тотално различна категория. Пластмасата притежава редица опасни химикали, а освен това не е биоразградима. Популярен факт, е че планетата ни страда от количеството пластмаса, което се изхвърля всеки ден. Чрез избор на алтернативен материал, вие можете да допринесете за опазването на околната среда, а и да научите вашите мъничета защо това е важна стъпка. 

Токсините, от друга страна, са изключително вредни и биха могли да достигнат до храната, която вашето дете поглъща. Допълнително, пластмасата не е подходяща за миялна машина, освен ако това не е обозначено чрез етикет или надпис върху продукта. Пластмасата е евтин избор но това не винаги означава, че е най-подходящият избор. 

Изберете надежден бамбуков комплект за хранене

Видяхме, че при сравнение между пластмасата и бамбука, победителят винаги ще е бамбукът. Избирайки лесен за използване и траен бамбуков комплект за хранене за вашето дете, вие давате пример за това как околната среда се нуждае от нашата помощ и, че най-евтиният избор често е най-несигурният. Направете правилния избор и се насладете на разнообразието от бамбукови купички и съдове за хранене. Забавните форми на детските бамбукови съдове ще стимулират вашите мъничета да се хранят и да получават необходимите хранителни вещества за израстването им. 


Публикувана

в

Етикети: