Сигурно отслабване

Отслабване без диети – ето как може да се постигне

Към момента съществуват стотици хиляди видове диети и въпреки това затлъстяването сред населението в страните от Западния свят продължава да бъде сериозен проблем. Не само този факт, но и редица научни проучвания сочат, че диетите не са ефективно дългосрочно решение за поддържане на здравословно тегло.

Диетите са стресиращи, ограничаващи, а понякога и опасни за здравето, поради което е невъзможно да бъдат спазвани достатъчно дълго, за да дадат резултат, а още по-малко „завинаги”. Ние ще ви подскажем как може да се постигне трайно отслабване без да се спазват диети. Нужно е просто да следвате следните правила:

Хранете се бавно

Отслабване без диети е възможно единствено със създаване на здравословни навици, а такъв полезен навик определено е навикът да се храните бавно. Избягвайте да похапвате набързо, особено докато правите куп други неща. Винаги отделяйте 30 минути за хранене в ежедневния си график, без да се занимавате с други неща – преглед на документи, служебни разговори и т.н.

Наслаждавайте се на всяка хапка. Темповете на хранене допринасят за по-голямото удоволствие от консумиране по-малки порции и задействат хормоните за ситост в организма. Когато поемате храната си набързо, стомахът ви няма време да каже на мозъка, че е пълен. Това води до преяждане.

Добавяйте повече зеленчуци във всяка порция

С добавянето на повече зеленчуци във всяка порция, вие поемате същото количество храна, с което сте свикнали, но внасяте по-малко калории. Това е много хитър трик, за хората, които са свикнали да преяждат и не се чувстват сити, консумирайки по-малко храна. Добре е да се наблегне на разнообразието, като се включат три различни вида зеленчук, вместо само един. Овкусете с лимон и зехтин, вместо с по-калоричен дресинг.

Зеленчуците са богат източник на фибри и вода, благодарение на което засищат задълго, предотвратявайки желанието за похапване на бързи закуски, снаксове и други вредни храни. Някои зеленчуци, например лютите чушки дори притежават свойството да изгарят мазнините. Ако по някаква причина не можете да ги консумирате, в онлайн магазин MaxSliming ще намерите няколко страхотни продукта, базирани лютивия зеленчук.

Консумирайте пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни като кафяв ориз, ечемик, овес, елда и пълнозърнеста пшеница също трябва да присъстват в стратегията ви за отслабване. Те помагат да се заситите, поемайки по-малко калории и могат дори да понижат нивата на лошия холестерол. Пълнозърнестите суровини са вече заложени в много продукти, включително вафли, блатове за пица, кроасани, макаронени изделия и мек пълнозърнест хляб.

Ако решите да си приготвите пица с пълнозърнесто тесто, гарнирайте я със свежи зеленчуци, вместо с колбаси и тежки сирена. Допустими са нискомаслени продукти – извара, сирене и кашкавал. Маслини, чушки и резени домати създават усещане за пиршество, без да добавят към калорийната стойност на пицата.

Ако не можете, не искате или ви е забранено да спазвате диети по медицински причини, това по никакъв начин не означава, че сте обречени на невъзможност да постигнете ефективно и трайно отслабване. Създавайки си нови, по-здравословни хранителни навици, ще понижите теглото си без никакъв стрес и усещане за глад. Някои билкови хранителни добавки са също част от добрата стратегия. MaxSlimming е добро място, откъдето да се снабдите с подходящ за нуждите ви подобен помощник.


Публикувана

в

Етикети: