корпусна мебел

Особености на корпусната мебел по поръчка

Корпусната мебел, направена по поръчка, макар и по-скъпа от готовата, има множество предимства. Онлайн магазин Мебели за Всеки предлага изработка на качествени мебелни продукти по размери и задание на клиента, наред с богат асортимент от изделия на водещи български и чуждестранни производители.

В настоящия материал ще разгледаме особеностите на корпусната мебел и нейните гарантирани плюсове. Сред тях можем да посочим, че с тях няма да ви се налага да избирате допълнителните детайли съобразно цвета и размера на вече наличните. Второ, цялата площ на стаята ще бъде максимално използвана, и то с гарантиран комфорт. Трето, можете да изберете свои собствени аксесоари и различни атрибути според избрания от вас стил.

Особености на изработката

Корпусните мебели имат конструкция, съставена от твърди вертикално и хоризонтално разположени повърхности, чиято лицева част може да бъде люлееща се или плъзгаща се. Всичко, с изключение на меката мебел, в това число шкафове, скринове, гардероби, стелажи, маси и др. принадлежи към разглежданата тук група обзавеждане.

Когато поръчвате мебелни изделия на компания, изпълняваща индивидуални поръчки, е необходимо да сте подготвени за факта, че понякога мебелите, които се различават в някои дребни детайли, ще бъдат с 50% по-скъпи от стандартния им аналог. Причината за това е нарушение на производствения процес (например преинсталиране на машините, закупуване на материал с различен цвят и текстура и т.н).

У нас има множество малки фирми, специализирани в мебелна изработка по индивидуални размери. Такива производства, като правило, нямат големи складове, а цената се изчислява въз основа на цената на необходимия материал, без да се правят големи маржове. Арсеналът на техните услуги обикновено включва посещение на специалист в дома на клиента с цел измерване на помещенията, показване и набор от образци, снимки на извършената работа и помощ при проектирането.

Дизайн и стил на обзавеждането

Дизайнът и стилът на обзавеждането по поръчка могат да бъдат всякакви. Не е необходимо да поръчате изделия от естествени скъпи материали. Днешната технология и асортиментът от изкуствени материали ви гарантират не само красив вид на мебелировката, но и по-голяма устойчивост на механични повреди. Трябва само ясно да уговорите вашите желания с производителя.

Ако не можете да решите вида и стила на мебелите, използвайте информация от интернет, списания, телевизионни предавания и специална литература. Изберете снимка, на която въпросната мебел се вижда добре. Опитайте да я промените, като изхвърлите ненужните детайли, променете цвета или размера.

Има различни начини да определите размера и формата на корпусната мебел, включително да посетите на място въпросния мебелен магазин, където да изготвите с консултанта на фирмата подробен план за възможните промени. Когато най-после се стигне до поръчка, се подгответе да почакате. Изработката на мебели по поръчка отнема от 10 до 30 работни дни, а понякога и повече.

Много хора предпочитат да поръчват мебелировката по време на ремонт. Тази опция е възможна само когато се правят козметични ремонти, а не основни, защото след приключване на работата размерите на стаята могат да се променят. Дори при разлика от половин сантиметър, мебелите може да не се поберат в определеното за тях място.

И в заключение ще ви напомним, че тук не важат изцяло потребителските ви права. Мебелите не са продукт, който може да бъде върнат или заменен с друг, затова обмислете внимателно всички подробности. Второ, изделията, направени по поръчка, не подлежат на сертифициране, но може да се изискват сертификати за качество на използваните за направата им материали.


Публикувана

в

Етикети: