дизайн на баня

Няколко непрактични трика за дизайн на банята

Когато декорирате баня, много от вас се фокусират предимно върху красотата, докато функционалността и практичността остават на заден план, а те трябва да бъдат основните показатели.

Ако ви дразнят петна по огледалото и различни тръби отстрани на банята, а мисълта за ежедневно почистване е ужасяваща, опитайте се да не използвате следните техники при декорирането на банята.

Техника 1: огледалото виси твърде ниско

Ако разгледате различни дизайни на баня, често можете да видите огледална стена над мивката. Изглежда много хубаво и впечатляващо, но е напълно непрактично и ето защо. След всяко използване на умивалника по стената остават пръски. И ако огледалото се намира непосредствено зад мивката, тогава бъдете готови да се появяват небрежни петна всеки ден.

Мръсното огледало не само ще придаде на банята разхвърлян вид, но и ще трябва да отделяте време всеки ден, за да го почиствате. Тази процедура може да ви отнеме само 10-15 минути, но можете да отделите това време за по-хубави неща.

Техника 2: Няма функционални рафтове

Много домакини избягват отворените рафтове, тъй като често създават визуална разхвърляност. Ако обаче не се погрижите за тяхната наличност, няма да имате къде да съхранявате необходимите аксесоари за баня, които винаги трябва да са ви под ръка. Има няколко решения на проблема.

Вместо метални висящи рафтове за баня, които за кратко време ще ръждясат, използвайте пластмасови и изсипете шампоани и балсами от фабрични опаковки в красиви бутилки.

Можете също така да осигурите специална ниша за аксесоари за баня – тя изглежда много естетически и бързо решава проблема с липсата на пространство.

Техника 3: Сапун върху мивката

Обичайно този предмет и други подобни се съхраняват на мивката, за да се улесни достъпът до тях. Това съхранение обаче има повече недостатъци, отколкото предимства. По-специално, под сапунената чиния остават следи от плака и сапун. Освен това измиването на умивалник е много по-трудно, когато около него има множество предмети.

Много по-практично решение са държачите за стена над мивката. Те са доста удобни и не заемат повърхността на умивалника.

Техника 4: Огледало за мивка с отворени рафтове

По едно време огледалата с отворени рафтове бяха много популярни, тъй като всички необходими малки неща можеха да се държат под ръка. Но медалът имаше и обратна страна: когато почиствате банята, трябваше първо да извадите цялото съдържание от рафтовете, да отстраните праха и след това да поставите нещата на местата им, а това не е много удобно.

Освен това с тази подредба на аксесоарите за баня рискът от размазване на огледалото се увеличава. И всички знаем колко е трудно да подредим повърхността си, без да оставяме ивици.

Техника 5: Отворено пространство зад пералнята

Предвид факта, че тръбите са разположени на гърба на пералнята, уредът не може да бъде поставен близо до стената, за да не ги притисне. Но в този случай зад домакинските уреди се събира огромно количество прах, което е много трудно да се почисти. Какво да правите в тази ситуация?

Най-добрият вариант е да затворите машината отгоре с плот, а отстрани със стени. Така около него ще се натрупа по-малко прах и външният вид ще се окаже много по-естетичен.

Източник: keramo-bg.com


Публикувана

в

Етикети: