Облекло за конна езда

Нуждаете ли се от специално облекло за конна езда?

Ездата включва значително количество движения, включително качване, слизане и различни маневри. Липсата на подвижност може да доведе до инциденти, така че е от решаващо значение за вашето удоволствие и безопасност да носите подходящо облекло.

Какво да носите

В идеалния случай искате да включите следните елементи в облеклото си:

Каска

Носенето на каска при конна езда не е задължително, но е добре да се използва, когато сте начинаещи и за да сте по-сигурни в случай на инцидент, като осигурява основна защита в случай на падане.

Удобни обувки или ботуши за езда

Затворените обувки или ботушите с нисък ток са най-добрите алтернативи. Маратонките или туристическите обувки също биха могли да бъдат подходящи, стига да осигуряват добра опора на глезена и да имат малко токче.

Подходящи панталони

В идеалния случай можете да изберете еластични, удобни панталони, които позволяват широк диапазон на движение. Въпреки това, можете да носите и обикновени дънки, за предпочитане прилепнали, за да осигурите лекота на движенията и да предотвратите свличането им под коленете.

Пластове дрехи

Обличането на пластове е разумно, особено ако времето е непредсказуемо. Започнете с прилепнала тениска или потник и ги допълнете с леко яке или пуловер.

Ръкавици

Ако имате градински ръкавици или други леки ръкавици, те могат да ви помогнат да запазите захвата на юздите и да предотвратите появата на мехури.

Аксесоари

Ако яздите на открито, не забравяйте за слънцезащитата. Слънчевите очила са един от най-важните аксесоари за предпазване от силните слънчеви лъчи. Ако имате дълга коса, също така е добре да вземете връзка за коса, за да не се закача за юздите и да не пречи на зрението ви. Що се отнася до бижутата, препоръчваме да ги сведете до минимум, но носенето на обикновен чифт обеци е възможно.

Какво да не носите

За безпроблемна езда е най-добре да изключите следното от облеклото си:

Торбести дрехи

Свободното облекло може да се закачи за екипировката за езда или седлото, което представлява опасност за безопасността. Придържайте се към добре прилепнало облекло.

Допълнителен съвет: Избягвайте тежките, обемисти дрехи, които ограничават движенията. Искате да ви е удобно и да можете да се движите свободно.

Отворени обувки

Сандалите и джапанките категорично забранени. Краката ви се нуждаят от подходяща защита, в случай че конят ги настъпи.

Висящи аксесоари

Макар да изглеждат модерни, някои аксесоари, като например шаловете, могат лесно да се заплетат или да отвличат вниманието. Най-добре е да ги ибягвате. Големите обеци, гривни и колиета също могат да бъдат опасни, ако се закачат за нещо или изплашат коня.

Допълнителен съвет: Дръжте джобовете си празни, за да избегнете дискомфорт или риск да изпуснете нещо по време на езда.

Ярки цветове и светлоотразително облекло

Конете могат да се изплашат от ярките цветове или отблясъците от светлоотразителните дрехи. Заложете на по-приглушени тонове.

Прекарайте чудесно с перфектното облекло за конна езда

С помощта на предметите, които вече имате, и това ръководство можете лесно да съставите най-доброто облекло за конна езда за следващото си приключение, като си осигурите безопасно и приятно преживяване. Не забравяйте, че всяка конна база може да има свой дрескод, така че е добре да проверите предварително.

Подарете си едно незабравимо изживяване – разходка с кон сред природата.


Публикувана

в

Етикети: