Настолна лампа

Нощни лампи: направете интериора завършен

Избран е централният полилей, центърът на стаята е ясно обозначен, подреждането на мебелите също е планирано – изглежда, че всичко е направено с подреждането на спалнята. Но последният и най-силен акорд ще бъде дизайнът за осветление на леглото. Това е любима техника на дизайнери и архитекти. Нощните лампи ще помогнат тук.

Функции на спомагателното осветление с настолни нощни лампи

  1. Създайте атмосфера на здрач, настройте се на вълна от мир, спокойствие и релакс.
  2. Локално автономно осветление. Можете лесно да четете, да учите на джаджата и да не разсейвате партньора си от другата страна на леглото. Осветително тяло от вашата страна ще осигури допълнителна светлина.
  3. Вътрешна маркировка. Лампа с ниска мощност в спалнята на нощното шкафче ще ви помогне да се ориентирате в сумрака.
  4. Зониране на пространството чрез прости преходи на светлина и сянка без участието на „тежка артилерия“ под формата на преустройство, добавяне на архитектурни первази, прегради и др.

Начини за проектиране на нощно осветление

Всичко зависи от етапа на ремонт и състоянието на разпределената стая. Ясен намек за традиционализъм е лампа на нощното шкафче в спалнята. Настолната лампа, дублирана от всяка страна на леглото, се монтира лесно. Просто включете в електрически контакт. Тази опция е добра, ако не планирате основен ремонт, преследване на стени и скрито окабеляване. Настолните лампи със светлина през абажури върху тънки държачи са много популярни сега. Основното нещо е светлината да не удря очите и да не е досадно ярка и интензивна.

Правилно ли сте избрали местоположението на леглото, определено няма да направите пренареждане, искате ли да скриете всички комуникации? Можете да монтирате нощни аплици над нощното шкафче или над главата на леглото. Тяхната инсталация се извършва на етапа на ремонт (необходимо е да се положат проводниците, да се маскират монтажните крепежни елементи и др.).

Със и без абажури, с един общ абажур или няколко самостоятелни за всяка лампа, богато украсени композиции от поредица от светодиоди – има много варианти на осветително оборудване. Те няма да заемат място на нощното шкафче, благоприятно се фокусират върху зоната на таблата. Окачванията, спуснати на дълги държачи от зоната на тавана, също ще помогнат за спестяването на място. Подобно на нощните стенни лампи, те създават визуални колони от двете страни на леглото, осигурявайки симетрия и хармония на интериора. В същото време те трансформират пространството още по-ефективно по отношение на визуална промяна във височината на таваните (закачените с абажури, затъмнени отгоре, намаляват височината, светлите я повдигат). Искате ли да замените няколко интериорни елемента с едно устройство? Използвайте нощни лампи с маса.

Стил в стил или контрасти нощни лампи

Дизайните на добре познати марки нощни лампи се предлагат в различни форми, материали, нюанси и текстури. Стилистичните концепции са просто безброй. Някои плавно преминават между различни стилове, адаптират се към конкретна тема, други са ясно проектирани за конкретен дизайнерски проект. Осветлението на нощната зона, както всяко друго местно осветление, може да бъде фон и акцент.

Необичайни нощни лампи с различен дизайн (например поставете екзотична настолна лампа или мароканска висулка в минимализма на стаята) незабавно преместват фокуса на вниманието към себе си. Тази техника ще ви помогне да погледнете далеч от недостатъците на оформлението / интериора, да подчертаете печелившите страни на спалнята.

Искате ли вашата спалня да бъде уникална? Нашият онлайн магазин за осветителни тела ще се превърне в източник на вашето вдъхновение и интересни идеи. Настолна нощна лампа, аплици, стенни лампи, подови лампи с различни размери и дизайн, окачвания – за всякакви сценарии на осветление ще изберете осветително оборудване в европейски стил.


Публикувана

в

Етикети: