На кого е нужна спортна камера и как трябва да се избере?

Спортните камери са усъвършенствана модификация на стандартните цифрови устройства. Тяхната задача е да улавят невероятни моменти в екстремни условия. Едно от основните предимства на такова устройство е компактният му размер. Следващите редове ще ви помогнат да разберете всички положителни аспекти от покупката на такъв модел, както и съвети за избор на висококачествен продукт на ниска цена.

Основна задача на екшън камерите

Както вече стана известно, спортната камера може да бъде чудесен помощник на тези, които обичат да снимат в агресивни условия, обичайно при изпълнение на екстремни дейности на открито.

Този вид устройства привличат: Любителите на екстремните спортове (най-често циклокрос, скачане с парашут, бънджи скокове и други); Знаменитости, често използващи спортни камери, за да заснемат всякакви моменти от живота си; Начинаещи влогъри; Пътешественици; Рали автомобилни състезатели и др.

И все пак използването на спортна камера в ежедневието няма как да не носи значително удоволствие. Дизайнът на различните апарати позволява закрепване към тялото или екипировка. Това означава заснемане на интересни кадри без да се ангажират ръцете. Екшън камерите се различават значително от цифровите си аналози по външни качества и редица полезни функции.

Тази сравнително нова техника може да се похвали с редица качества, които ще бъдат от полза на потребителите, като например:

  • Висока устойчивост на различни механични повреди;
  • Висококачествено заснемане в подводни пространства на дълбочина до 10 метра. Когато устройството се постави в аква бокса, тази възможност се увеличава и камерата може свободно да се намира на дълбочина до 65 м;
  • Отлично качество на снимки и видео при слаба светлина;
  • Компактен размер на устройството – поради размера си, камерата е много удобна за използване в различни условия.

За по-детайлно запознаване с характеристиките на универсалните спортни камери, препоръчваме да прегледате каталога на онлайн магазин Tip.bg. Там можете да изберете най-подходящия за нуждите ви модел на база съотношението цена – качество.

Общи параметри при избора

Има няколко общи параметри, които потенциалният купувач трябва да вземе под внимание при избора на спортна камера. На първо място следва да се вземе предвид целта на покупката – с какво намерение се търси такова устройство. Това значително ще стесни кръга на търсене, предвид разнообразието от марки, дизайни и функционалности, предлагани на свободния пазар.

Един от базовите стандарти в тази технология е ъгълът на наблюдение. При спортните дивайси зрителното поле е от 90 до 170 градуса, за разлика от конвенционалните аналогови устройства. Тук обаче има един важен нюанс: в момента на заснемане на изображението при максимален ъгъл на диапазона, качеството на кадрите се влошава. Този проблем е лесно решим, чрез намаляване на ъгъла от настройките.

Сред важните компоненти за получаване на висококачествена картина е матрицата. За екшън камера отличните параметри на матрицата са: 6,17 * 4,55 мм (поради размера на устройството). Но за заснемане на изображения в HD и FullHD качество са достатъчни само 6 MP.

Не е изненадващо, че съвременните екшън камери имат различни допълнения, които правят използването им много по-лесно. Едно от тях е безжичният интерфейс. Това са Wi-Fi и Bluetooth, в зависимост от модела и производителя. Също  има устройства с GPS навигатор или сензор за движение.

Светкавица – дистанционна светкавица, монтирана на статив, ще реши проблема с лошо качество на изображението на тъмно; Стабилизатор на изображението (основната му задача е да подравни изображението и да премахне всички дефекти, като ги преобразува в нормални). Набор от аксесоари също улеснява използването на техниката.


Публикувана

в

Етикети: