Баня

Малка и луксозна баня – съвети за обзавеждане

Много често баните са твърде малки, което пречи за реализирането на мечтите ни за кът на спокойствие и релакс, чийто декори буквално спират дъха. Но място за отчаяние няма, защото както се казва, решение винаги ще се намери, ако човек има достатъчно желание да го търси. Ето няколко работещи съвети от интериорните дизайнери.

Увеличете визуално банята

Ако направите огледална врата в душ кабината, стаята ще изглежда по-голяма. Бели плочки или бяло боядисани повърхности също ще увеличат пространството, макар и само визуално.

Използвайте ъглите рационално

Душ кабината няма да заема много място, ако я инсталирате в ъгъла. Така хем ще разполагате с чудесно място за вземане на душ без да мокрите цялата баня, хем и използваемото пространство няма да пострада.

Стремете се към красота

Дори и най-малката баня може да бъде луксозна. Никога не забравяйте това, когато проектирате интериора. Важно е само да подберете правилните мебели и декорации. Може да не се получи от първия път. Продължавайте да търсите варианти и не правете компромиси.

Откажете се от ваната

Ако сте доволни от душа, а банята е малка, не ви е необходима вана. Или пък изберете седящ модел, който да инсталирате в някой неизползваем ъгъл или ниша.

Изберете прозрачна врата за душ кабината

Прозрачната душ кабина изглежда много ефирно и няма да затормози атмосферата, дори и в една неголяма баня. Особено ако сте избрали светли, неутрални тонове за декорацията на стената, към която е монтирана. Така душ кабината ще е почти „невидима“.

 Вана и душ кабина в едно

По този начин ще си освободите място и можете да поставите дървен шкаф или стелажи в другата част на помещението.

Възползвайте се от странностите на архитектурното планиране

Можете да изберете малка мивка за вашата баня, за да оставите повече място за душа. Ако помещението има малки ниши, използвайте ги рационално. Изберете мебели, които ще влязат свободно в тях или пък разширете самите ниши, ако това е възможно.


Публикувана

в

Етикети: