Кои игри са подходящи за момичета и кои за момчета

753
Играчки за момичета

Не малка част от родителите непрестанно си задават въпроса кои игри са подходящи за момчета и кои за момичета. Истината е, че в най-ранна детска възраст ( моментът от раждането до около 8- 10 месеца) децата нямат строго изявени предпочитания към дадени предмети.

избор на ССД с Modsbg.com

Те все още не са наясно със своята полова ориентация и са в състояние да обикнат онези играчки, които вие им подарявате, било то камиончета, колички, кукли и прочие.

През втората година от живота си най-малките ни съкровища вече умеят да забелязват, че момченцата са онези, които носят къси коси, а момиченцата – дълги. В малко по-напреднала възраст те съвсем съзнателно могат да нарекат себе си като момче или момиче и да изявят строго индивидуални предпочитания към дадена играчка. Чрез това те определят сами за себе си кои играчки им принадлежат, спрямо пола.

Родителите, които имат син, знаят, че децата им предпочитат да играят с колички, камиони и войници, докато родителите на момиченца безспорно заявяват, че най-малките им съкровища не могат да откъснат поглед от своите любими кукли. А относно въпроса кои играчки са подходящи за момичета и кои за момчета, ще се опитаме да го разнищим максимално добре в редовете по-долу.

Трябва ли задължително да избираме предметите за забавление според пола на детето?

В интерес на истината всеки един родител какви играчки да закупува на своето дете. Някой са строги привърженици на това момичето да играе с кукла, а момченцето с количка.

Ние обаче смятаме, че това не е най-правилното схващане и би било най-добре на детето да му се даде шанс да играе с множество предмети и самото то да определи кои от тях му доставят най-много наслада и успяват до най-висока степен да рефлектират върху въображението му и по-конкретно върху неговото развитие.

Стремете се към това да поставяте колкото се може по-малко етикети от рода на „това е за момче” или „това е за момиче”. Не е нужно детето ви да израства, заобиколено от предразсъдъци и стереотипи.

Ако самите вие сте на мнение, че дадена играчка би помогнала за това детето ви да развие своите умения или да натрупа по-богат речников запас, то няма нищо лошо в това да му я осигурите като средство за игра.

Никога обаче не инвестирайте в покупката на предмети, в които самите вие не откривате и нотка ползотворност, но все пак сте решили да направите въпросната инвестиция единствено заради това, че тази играчка се е превърнала в една от най-предпочитаните.

Родителите на по-големи деца можем да ги посъветваме да се консултират със своите малчугани и да не пренебрегват мнението им, преди да отидат на шопинг за детски забавления. Ако все още не сте открили правилното място, от където да пазарувате атрактивни и забавни детски играчки, то ние ви предлагаме да посетите malchugani.com и да се порадвате на колоритното разнообразие, царящо в този онлайн магазин!