Кърти, чисти, извозва

Кърти, чисти и извозва и опитът ми с такива фирми

Фирмите, които се занимават с къртене, чистене и извозване вече са изключително много на брой и във всеки що-годе голям град има по няколко или дори десетки такива бригади. Те се занимават с най-разнообразни дейности, които включват ремонти, събаряне, разрушаване, почистване на строителни отпадъци и вехтории, извозване на мебели и боклуци и още много други неща. Всъщност, подробности за тези фирми научих от един мой съсед, на когото подобна бригада оказа голяма помощ при ремонта на селската му къща. Преди това си мислех, че те извършват предимно хамалска дейност, а се оказа, че всъщност са способни на много повече.

След като научих повече за тези бригади, дойде и времето да се възползвам от услугите им. Също като моя съсед, и аз ги повиках на село, за да бутнат няколко стари и вече неизползваеми постройки. Ставаше въпрос за един обор и някаква конструкция от бетон. Работниците дойдоха на обекта, въоръжени с доста интересни инструменти и машини за събаряне. Заеха се първо с обора, който беше изграден предимно от дървен материал. Поради това се справиха доста бързо с него. Малко повече време им отне събарянето на бетонната конструкция, но и тя не се оказа препъни камък за тях. Работата им завърши с натоварване и извозване на всички строителни отпадъци след събарянето.

Останах доста доволен от тези майстори и затова ги повиках и при основния ремонт в апартамента. Трябваше да изкъртят подпрозорците, да пробият нов отвор за врата и да съборят цяла стена между кухнята и всекидневната. Този път дойдоха въоръжени със специална къртаческа техника, включваща пробивни машини и инструменти за ръчна работа. Първо се заеха с подпрозорците, които успяха да изкъртят доста бързо. Пробиването на отвор за нова врата изискваше известна инженерна мисъл и по-прецизна работа. Справиха се отлично и с тази задача. За другия ден остана събарянето на стената, която предварително огледаха, за планират начина си на работа. За учудващо кратко време успяха да я премахнат и сега разполагам с едно изключително просторно общо помещение.

Това, накратко, е опитът ми с къртаческите фирми и с оглед на отличните резултати, които постигнаха, със сигурност отново ще се възползвам от техните услуги.


Публикувана

в

Етикети: