уредите с транспортни дефекти

Какво трябва да знаете за уредите с транспортни дефекти?

Покупката на нов домакински уред е операция, свързана не само с разход на средства, но и с вземането на няколко важни решения. Един от ключовите въпроси е „От къде” да купим новата пералня, хладилник и всяка друга техническа придобивка? Обикновено изборът на място за пазаруване зависи от предлаганите цени, а най-ниските цени за бяла техника предлагат магазините за уреди с транспортни дефекти.

Какво представляват намалените уреди?

Намалената цена не винаги означава, че уредът е използван. Уредите с леки козметични несъвършенства са винаги чисто нови и неизползвани. Цената им е по-ниска по няколко причини:

  • Незначителни дефекти по корпуса;
  • Повредена или липсваща опаковка;
  • Продуктът е бил използван като мостра в шоурума на производителя/в търговски обект;
  • Моделът е остарял и оттеглен от съответния пазар поради липса на интерес от страна на местните купувачи.

Дефектите, с които ще се сблъскате, ако закупите такъв уред, са чисто визуални. Те по никакъв начин не влияят на работата на уреда. В магазините, предлагащи такъв тип стоки, един от които е Мега Техно, всяка машина преминава щателна техническа проверка и се тества за изправност. В случай че са налице функционални проблеми, уредът се ремонтира и чак тогава се пуска в продажба.

Ако посетите фирменият сайт на въпросната компания или друг специализиран магазин, ще ви направи впечатление, че намаленията са различни при различни модели и марки уреди. На този аспект ще се спрем по-подробно в следващите редове, но преди това трябва да изясним, че всеки артикул ще ви бъде предоставен в готово за използване състояние. Не е нужно да сменяте и поправяте нищо. Ще получите и гаранционна карта.

Кое определя цената?

Процентното съотношение на намаленията в цената на уредите с външни нарушения е различно, както вече споменахме. Това е така не заради приумица на продавача, а поради наличието на специална класификация. Всеки уред отговаря на определен клас, а класовете са обозначени с латински букви – A, B, C и M. Нека разберем какво означава всеки от тези класове.

Уредите от клас А са в почти перфектно състояние. Това са артикулите, които понякога идват с повредена опаковка, но без техническа/функционална повреда; или с изключително дребни повърхностни дефекти отстрани и в задната част на тялото. Тези нарушения обикновено не са проблем, тъй като недостатъците не са забележими / са на място, където няма да се виждат, след като уредът бъде инсталиран.

Техниката от клас B също може да имат леки козметични повреди. Те могат да бъдат в предната част на уреда, както и отстрани или отзад. Често тези недостатъци могат лесно да бъдат прикрити и замаскирани. Оборудването от клас C може да има следи от употреба и повече козметични повреди в сравнение с техниката от клас B. Този клас е и по-евтин.

Продуктите класифицирани с буква M са пристигнали направо от складовете на производителя. Възможно е да са получили козметични повреди във фабриката, а също и по време на транспортиране, като те са били коригирани преди пускането в продажба.

Битовите уреди с транспортен дефект са обстойно тествани и са гарантирано в пълно работно състояние. Те идват с гаранция от производителя, така че сте защитени, ако възникнат повреди, които не са по ваша вина. Заслужава си да инвестирате в намалена маркова пералня, хладилник, готварска печка, защото срещу много по-ниската цена ще получите техника с гарантирано високо качество.


Публикувана

в

Етикети: