Интериорни врати

Какво трябва да знаем преди да си закупим интериорни врати за нашето жилище?

Вратите трябва да се закупят при създаването на интериорният дизайн на Вашият дом. Преди да започнете да обмисляте смяна на вътрешните си врати, трябва да си отговорите на няколко важни въпроса. Освен да са красиви и стилни, вратите трябва да отговарят и на други характеристики.

Първото нещо трябва да знаете, e че вратите могат да се произвеждат от различни тип материали. Качественият материал, използван за производството на интериорните врати им гарантира „по-дълъг живот „. Най-широко разпространени са вратите, които са изработени от MDF и HDF. Те се характеризират с влагоустойчивост и с добра шумо и топлоизолация.

Едно то нещата, което трябва да вземете предвид е цветовата гама на Вашият под. Вратите които ще закупите могат да бъдат съобразени с него, но също така може да  вземете предвид и това в какъв тон са стените на жилището Ви. Но все пак ако това не е Вашата „сила” и не се чувствате комфортно в това поприще, винаги може да се възползвате от услугите на моден дизайнер, който със сигурност ще Ви даде свежи и оригинални идеи.

Посоката на отваряне на вратата също не е за подценяване..Трябва да бъде съобразено със разположението на мебелите, за да не пречат при отварянето и затварянето на вратата. При вратите с осови панти, посоката на отваряне се определя спрямо пантите.

Пантите на вратата също трябва да се вземат под внимание. Те трябва да са здрави и надеждни. Все пак те държат врата. Най-разпространените видове са тип”пеперуда” и „осови”.

Важно е да обърнете внимание на гаранцията на вратата. Колко е като продължителност и какво точно обхваща тя. Трябва да сте наясно със горепосочените факти с цел избягване на неприятни, нежелани и конфузни ситуации. Все пак интериорните врати са важна част от декора и атмосферата на Вашето жилище и не се сменят всяка година.

Все пак когато посетите шоурум на врати Златев не се притеснявайте да зададете вашите въпроси и да споделите колебанията си. Продавач-консултантите ще Ви обслужат вежливо и ще отговорят на всеки един Ваш въпрос.


Публикувана

в

Етикети: