Количество протеини

Какво количество протеин трябва да приемат жените

Всяка една дама се стреми към това да изглежда очарователно в очите на своята половинка, а и не само. Много от представителките на нежния пол са достигнали до заключението, че външността е именно онова, от което те черпят самоувереност и самочувствие.

Ако изглеждате привлекателни, то на вас не ще ви липса ни най-малко самочувствие. Ако ли обаче не полагате ни най-малки грижи за вашето тяло и външен вид, като цяло, то вероятно ще чувствате известен дефицит, който ще се стремите да запълните с времето.

Според проучвания, направени през последното десетилетие, както и нашите собствени виждания за случващото се сред хората, то можем да заявим,ч е не малък процент от дамите, като че ли, все по-упорито се стремят към постигането на съвършено тяло.

Това, разбира се, може да бъде постигнато, ако се храните здравословно и тренирате активно. Дали обаче балансираното хранене е достатъчно, за да изваете тяло като на модел от корица на списание, ще разберете малко по-долу в текста.

В тази статия ще се опитаме да разкрием полезна информация за вас, свързана с количествата протеин, които да приемаме, както и колко различни източници на протеин има и как изобщо да поддържаме тялото си красиво.

Преди обаче да се впуснем към сериозни разяснения, то ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че покупката на протеин трябва да бъде абсолютно премислена и винаги да се доверявате на търговци, които са в състоя ние да ви гарантират за качеството на продуктите, в които възнамерявате да инвестирате своите пари.

Съветваме ви да посетите онлайн магазина за фитнес храни FitnesHrani.com, където ще попаднете на преливащ от разнообразие каталог, включващ какви ли не продукти, способни да отговорят подобаващо на индивидуалното ви търсене. Абсолютно убедени сме, че на това място ще откриете всичко, от което се нуждаете, така че да способствате постигането на мечтаната фигура.

Какво още трябва да знаем за протеина и количествата, които да приемат жените

Преди време е било препоръчително представителките на нежния пол да приемат средно около 0,8 грама протеин на килограм телесна маса. Истината е, че това количество е изключително минимално и твърде вероятно е да доведе до здравословни проблеми.

Ориентировъчно в 200 грама чисто месо се съдържат близо 45 грама протеин. Това, само по себе си, подсказва колко малко са всъщност 45 грама протеин за целия ден.

Според новите проучвания представителките на нежния пол се нуждаят приблизително от 1,8 грама протеин на килограм телесно тегло. Хората, които тренират с тежести, могат да увеличат количеството до 2,5 грама, тъй като след физическо натоварване тялото се нуждае от повече протеин за изграждането и поддържането на мускулите, както и производството на ензими.

Надяваме се информацията, която споделихме с вас, да ви е наистина полезна и много скоро да се замислите по-сериозно върху това какви количества протеини да приемаме и защо те са от изключителна важност за организма и тялото ни. Ако се нуждаете от индивидуална консултация или съвет, то винаги можете да потърсите съдействие, от страна на професионално лице.


Публикувана

в

Етикети: