работа на танкер

Какво е да работиш на танкер?

Ако обичате приключенията и не сте човек, който обича да седи щастливо на бюрото по цял ден, а такъв, който иска да излезе и да види света, тогава работата на кораб-танкер може да е най-подходящата работа за вас.

Как бихте се почувствали, ако имате възможност да пътувате и да видите гледки, които не всеки има шанса да види?

Представете си, че имате много приятели от различни националности, с които живеете, работите, общувате и се наслаждавате на невероятни моменти заедно!

Не би ли било това интересно преживяване? Със сигурност би било такова!

Това звучи ли ви като нещо трудно постижимо?

Е, познайте какво ?! Не е така.

Точно по този начин хиляди хора избират да живеят.Това е животът на хората, които работят на танкери.

Но какво е да работиш на танкер?

Със сигурност това няма да бъде просто безкрайно забавление, прекрасна гледка към морето и златни залези. Работата изисква много ангажираност, отговорност и строги процедури. Вие не само ще отговаряте за собствената си безопасност, но и за безопасността на целия екипаж. Но не е ли същото като всяка друга работа? Независимо къде сте избрали да работите и какъв път на кариера сте избрали, винаги ще има забавната част и сериозната част. Без изключения.

И така нека научим малко повече за живота и работата на танкера. Нека да видим какво прави този тип работа забавна и какво я прави не толкова забавна.

Какво е да работиш на танкер?

Като за начало работата на танкера е необичайна и много различна и може да се каже, че ще ви превърне в интересен и привлекателен човек. Естествено е другите винаги да искат да говорят за начина ви на живот. Дори потенциалните бъдещи работодатели ще са заинтригувани да видят във вашето резюме, че сте работили на кораб. Ще бъдете много доволни от себе си, че сте направили нещо много вълнуващо в живота си!

От финансова страна потенциалът за спестяване на пари е огромен! Ще имате големи доходи и почти нулеви разходи – без сметки за наем, храна, ток и вода всеки месец. Парите ви са изцяло и само на ваше разположение!

Ще имате възможност да работите и да създавате нови приятелства и връзки с вълнуващи хора, идващи от всички краища на света. Някои от тях ще са от най-екзотичните и далечни места. Нещо повече – работата на кораб не е еднократна възможност. Това може да бъде началото на една прекрасна кариера – стига да я поискате.

Необходими квалификации

Но какво да кажем за квалификациите? Трябват ли ви курсове или специално обучение?

Е, това е задължително, ако искате да се заемете с такава работа!

И отново – не само за вашата собствена безопасност, но и за безопасността на всички ваши колеги и приятели. Ще трябва да преминете обучение по процедури и правила за безопасност, предотвратяване на замърсяване на пристанищни терминали, мерки и системи за пожарна безопасност, както и процедури и правила за експлоатация на различни видове нефтени и химически танкери.

И това са само малка част от тях. Не ни разбирайте погрешно – макар и забавно, работата на танкер е много сериозна и отговорна.

Също така ще трябва да се запознаете с основните морски възли, използвани в корабоплаването. И може да се наложи да говорите поне друг език, като английски.

Някои от често обявяваните работни позиции включват главен механик, старши помощник-капитан, втори механик и електромеханик.

Видове танкери

Ами типовете танкери? Всички танкери еднакви ли са или се различават по някакъв начин?

Въпреки че основната цел на танкера е да транспортира течно гориво, има танкери, които се използват за транзит на не горивни течности.

Някои от основните типове включват: нефтени танкери, газови танкери, етиленови танкери, химически танкери, танкери за суспензия, водородни танкери, танкери за сок и дори танкери за вино.

Работата на всички тях е доста сходна с някои изключения по отношение на безопасността и отговорностите. Ако трябва да опишем работата на танкер с едно кратко изречение, то би било„Възможност за работа веднъж в живота“.