сайтове за бижута

Какви въпроси могат да възникнат преди първата покупка от реномиран сайт за бижута?

Пазарувате отдавна онлайн и смятате, че имате достатъчно богат опит, за да направите успешна покупка от всеки специализиран сайт за бижута? Истината е, че златните и сребърни накити са твърде деликатна стока, за да я купувате от непроверени търговци, опериращи в глобалната мрежа.

Дори да намерите реномиран магазин, чиято коректност не подлежи на съмнение, вероятността да допуснете грешки остава голяма. Винаги е възможно да закупите изделие, което не притежава очакваните от вас характеристики, а също и да сгрешите размера на поръчания ювелирен продукт.

В следващите редове ще ви помогнем с въпросите, които би трябвало да си зададете преди да извършите реална покупка, а те са:

Мога ли да съм сигурен в легитимността на магазина?

Това е задължителен въпрос, който обезателно трябва да си задавате, защото пренебрегвайки го, рискувате да станете жертва на измама. Знайте, че в интернет пространството оперират и немалко измамници, които няма да се посвенят да ви вземат солидна сума пари за златно бижу, предлагайки ви евтина имитация със златно покритие.

За да се уверите в легитимната практика на съответния уебсайт, продаващ бижута, посетете страницата, на която са поместени името/ седалището на фирмата-търговец и номерът, под който е вписана в търговския регистър. Уверете, че компанията притежава лиценз да търгува с благородни метали и издава фискален документ за всяка осъществена покупка.

Как се гарантира качеството на изделията?

Всеки сайт за бижута днес може да обяви, че предлаганите от него изделия са направени от висококачествено 14-каратово злато или сребро с висока чистота на пробата. Дали това твърдение обаче отговаря на истината? Нямате никаква гаранция, освен ако не ви предоставят необходимия документ, заедно с поръчания продукт.

В бижутерията е задължително търговецът да предостави на купувача сертификат за произход и качество на изделията, които предлага, както и фискален бон, осигуряващ правото на връщане и замяна, в случай че купувачът пожелае. Информирайте се за политиката на съответния онлайн магазин, ако трябва се обадете по телефона, за да попитате лично. В случай че не се предлага сертификат, не купувайте от въпросния магазин.

Качествените ювелирни изделия се доставят на клиента заедно със сертификата, заверен от съответната държавна институция, упражняваща контрол върху търговията с благородни метали и продукти, направени от тях. В съдържанието на документа са упоменати всички характеристики на изделието. То самото трябва да има печат/щампа, указващ пробата на златото или среброто.

Доколко важна е цената на артикулите?

Този е може би първият въпрос, който болшинството купувачи си задават преди да закупят бижу от някой сайт.Цената на бижутата е важна по много причини, защото често, но не задължително, тя е атестат за качеството на продуктите. Твърде евтините накити винаги будят съмнение относно чистотата на материалите, както и за качеството на изработката.

В никакъв случай не се водете от желанието да намерите най-ниската цена, когато избирате от къде да купувате бижута. Винаги избирайте утвърдени марки, създали си добра репутация през годините, а след това направете преглед на интересуващите ви артикули и по-конкретно на цените, на които се предлагат. Има голяма вероятност в един реномиран онлайн магазин да попаднете на наистина изгодни цени за качествени и модерни бижута.


Публикувана

в

Етикети: