Почистване у дома

Какви грешки допускаме при основното почистване на дома

Всяка домакиня иска да се радва на чист, красив и подреден дом. Дори и да полага много старание, чистенето си има своите тънкости. Неволно допускаме грешки, поради които не можем да постигнем желаната атмосфера на уют и хармония.

Дезинфекциране

Улисани в ежедневните задължения не рядко се случва да пропуснем дезинфекцията на често използваните повърхности. Когато се прибираме у дома, задължително измиваме ръцете си, но това не е достатъчно да се предпазим. Непрекъснато внасяме стоки и продукти отвън. А да не забравяме, че там са били в контакт с какво ли не.

Не обръщайте внимание само на бравите и ключовете за осветлението. Рамките на вратите и повърхностите на кухненския плот също се нуждаят от специална грижа. Отделяте ли време и за дистанционните? На телевизорите, климатика или колата…колко често боравите с тях? Отговорът е непрекъснато. И по тази причина не трябва да ги подминавате.

Пране

Дрехите са ясни. Сортирате, настройвате програмата на автоматичната пералня и натискате бутона старт. Когато стане дума за завеси, килими и мека мебел обаче, трудностите тепърва започват. Няма да сбъркате, ако в този момент потърсите фирми за почистване. Не си мислете, че ще ви излезе скъпо. Бързите и професионални резултати си заслужават парите, а спестените усилия нямат цена. Когато работата е свършена качествено, ще се наслаждавате на дълготрайни ползи.

Прозорци

Добре почистените стъкла са предпоставка за много светлина и свежест у дома. Как да постъпим, ако се натъкваме на труднодостъпни места? Да не споменаваме онези, които са разположени на високи и опасни нива.

Наполовина свършената работа не е за предпочитане от това да не ги пипате. Резултатите могат да са плачевни, а слънчевите лъчи разкриват пропуски и размазани петна. Може би е за предпочитане по–рядкото, но наистина качествено почистване?!

За помощ тук отново може да се обърнете към специалистите. Бихте могли да си направите абонамент, който ще ви спести много главоболя. Мисълта, че тези ангажименти не лежат само на вашите плещи, със сигурност ще ви дари със спокойствие. Разлика в резултатите определено ще има. Не само благодарение на опита, но и на професионалните препарати, които се използват. Те ще премахнат успешно мръсотията и ще предотвратяват натрупването на нова.

Ето колко лесна може да се окаже мисията за постигането на съвършен дом. Предизвикателство е да балансирате с безкрайните ежедневни задължения, а робуването на една къща не е предпоставка за щастлива домакиня. Определете приоритетите си и се радвайте на безупречна чистота.

Рефлекс – М – водеща фирма за почистване в София.


Публикувана

в