Аксесоари за колело

Какви аксесоари за велосипеди са ми нужни?

Карането на колело има доказани редица ползи както за природата, така и за здравето, бюджета, настроението и т.н. В случай че вече сте се убедили в това, избрали сте подходящ велосипед за нуждите си – градски, шосеен или планински, може би е време да потърсите и нужните аксесоари, които ще направят изживяването изключително.
Към важните аксесоари за велосипеди може да се включат – светлини (фар), стопове, бутилки за вода, звънец, калник, задна светлина, катинари за паркиране и т.н.

Светлини за колело

Светлините или фаровете на велосипеда са много важен аксесоар, който не бива да се пренебрегва, без значение дали се кара само през деня. В различни ситуации може да ви се наложи придвижване в по-късните часове на деня или дори през нощта, тогава светлините ще ви бъдат от изключителна полза.

Същото се отнася и до задните светлини или стоповете. Участието в движението по пътищата, заедно с коли, пешеходци и други велосипедисти, изисква да имате и задна сигнализация. Най-често и двата типа светлини се захранват с батерии, фиксират се стабилно към колелото и са устойчиви на атмосферни влияния, но има и модели с акумулаторни батерии, които може да се зареждат.

Бутилка за вода

Бутилка за вода за велосипедСледващият представител на група аксесоари за велосипеди е бутилката за вода. Благодарение на своята конструкция и специалното място на рамката на велосипеда, тази бутилка ще ви държи хидратирани през цялото време. Стандартните бутилки са удобни за захващане, но когато ръцете са заети, а няма багажник или кошница, в които да се сложи, може да създаде доста неудобства.

Звънец за велосипед

Сигнализирането на останалите движещи се, прогонване на гълъби или други животни от трасето, изисква наличието на звънец. Повечето модели се фиксират стабилно за кормилото, а класическият звук, който издават, е известен на всеки и няма място за съмнение кой го издава.

Паркиране

Когато движението се извършва в градски условия, понякога не е възможно то да стане изцяло с велосипеда. Ползването на градски транспорт изисква оставянето на колелото на сигурно място, а това пък поставя въпроса за неговото заключване. С подходящия катинар този проблем е решен. Модерните заключващи устройства са много полезни аксесоари за велосипеди, които предлагат спокойствие и сигурност.


Публикувана

в

Етикети: