почистване на ПВЦ

Как се почиства PVC дограма

Когато почиствате PVC дограма, е важно да използвате правилните инструменти и продукти. Трябва да използвате специална четка с телескопична дръжка, за да стигнете до труднодостъпните места. Можете също така да използвате дунапренена гъба, потопена в разтвор на почистващ препарат, за да избършете стъклото. След като прозорецът е избърсан старателно, използвайте гумена шпатула, за да отстраните останалата мръсотия.

Премахване на монтажна пяна

Монтажната пяна и остатъците от нея са много неприятни и вероятно се чудите как да ги премахнете. Ако пяната не е засъхнала, лесно се премахва с помощта на ацетон. Ако обаче е засъхнала, тогава ще ви трябват малко повече усилия. Можете да я премахнете с дървена летва и парче вълнен плат. Имайте предвид, че атмосферните условия, и най-вече слънцето, правят монтажната пяна по-крехка, затова е добре да мине малко време от монтажа, за да изчистите дограмата по-лесно.

Почистване на ПВЦ дограма

Почистването на PVC прозорци не е трудно и може да се направи с няколко прости трика. Използването на препарат за миене на съдове и мека кърпа е чудесен начин за почистване на рамките. Избягвайте да използвате твърди четки и кремообразни почистващи препарати, тъй като те могат да надраскат PVC материала и да повредят лъскавото му покритие. След почистване не забравяйте да изплакнете рамките на прозорците с чиста вода и да ги подсушите с мека кърпа.

За най-добри резултати първо трябва да почистите рамката на прозореца преди стъклото. След като рамката на прозореца е почистена, трябва внимателно да я изсушите. В противен случай различни отпадъци ще полепнат по рамките и ще повлияят на външния им вид. Също така е най-добре да избягвате почистването на PVC прозорци по време на периоди на лошо време.

След като сте отстранили остатъците от прах и други замърсявания от рамката на прозореца, можете да преминете към почистване на стъклото. Можете също да използвате прахосмукачка, ако не ви е удобно да почиствате сами PVC прозорци. За да почистите стъклото, можете да го избършете с микрофибърна кърпа.

Използването на приставка с мека четка на прахосмукачка е друга ефективна техника за почистване. Използването на правилната дюза за четка ще намали риска от надраскване на PVC рамката на прозореца. След като почистите рамката на прозореца, можете да използвате четка или мека четка, за да отстраните праха, заседнал в прозореца.

Какво да не използвам при почистване на ПВЦ дограма?

Макар да казахме, че ПВЦ дограмата се почиства лесно, трябва да избягвате някои инструменти и препарати, за да запазите покрието. Професионалистите съветват да избягвате абразивни препарати, както и такива съдържащи белина, за да не повредите профила. Освен това, не използвайте твърди четки и парцали, за да не надраскате покритието. Достатъчен е препарат за прозорци и мека кърпа, за предпочитане е микрофибърна.

Повече полезна информация може да откриете в блога на Премиум Пласт – една от най-предпочитаните фирми за дограма в страната.


Публикувана

в

Етикети: