как да пестя пари

„Как да спестя пари“-Тайните на пазаруването в интернет

Как да спестя пари онлайн?

Първо трябва да проучите всичко на пазара за продукта, който ви интересува.

Много от хората пазаруват редовно в интернет и харчат много средства годишно за това. За всички онези, които искат да продължат да пазаруват лесно и едновременно с това желаят да спестят пари, разкриваме няколко трика и тайни, за да разберете как точно става това. 

Прегледите в специализирани портали и блогове,  както и отзивите и коментарите за продукта, помагат да вземете решение за покупката и спестяването на вашите пари.

  • Използвай Cashback

Представете си, че отивате в супермаркета, пазарувате седмично, плащате и има някой на изхода, който просто възстановява част от сумата за покупката ви. Повече информация за това как функционира Cashback-Модела може да намерите в Google.

  • Пазарувайте в по-малките магазини

Освен големите онлайн магазини може да намерите в интернет и малки магазини/аутлети, в които вероятно все още има точно тази марка и модел маратонки, които търсите. Но преди да претърсите сами всички магазини, опитайте се първо да потърсите в портали и сайтове, специализирани в това.

Такива сайтове гарантират независимото предлагане на продукти, дори и от най-малките магазини. По такъв начин може да намерите хиляди продукти и промоции от стотици онлайн магазини.

  • Почиствайте браузъра си редовно

Ако редовно изтривате данните на браузъра си, включително кеша и бисквитките, можете да спестите пари. Онлайн магазините също съхраняват данни за вас и след това обичат да увеличават цените, например за продукти, които сте разглеждали често. Ефектът може да не е толкова голям за малките покупки, но наистина може да си струва усилията.

  • Кодовете за купони са много полезни

Повечето онлайн магазини издават ваучери и купони на определени интервали. Заслужава си да потърсите в Google, преди да направите поръчка. Но не всеки ваучер всъщност може да бъде използван. Някои от тях вече са изтекли или не важат за желания артикул. Тук помага принципът „Проба-Грешка“, докато намерите правилния код!

  • Поискайте сами отстъпка директно от магазина

Изпратете Whatsapp съобщение, Е-Майл, използвайте чат услугата на началната страница или просто позвънете в интернет магазина. Тези, които са достатъчно напористи печелят накрая! Пробвайте и ще се убедите сами колко пари може да спестите по този начин!

  • Използвайте лаптоп или настолен компютър, вместо смартфон!

Всъщност е така – пазаруването през мобилно устройство, като смартфон или таблет, може да ви струва повече. Търговците на дребно знаят, че ако пазарувате в движение (мобилно), значи нямате много време за това и сте  склонни да платите по-висока цена.

  • Преглеждайте редовно страниците на любимите си магазини и портали в социалните мрежи

Брошурите и флаерите са по-скоро загуба на време или попадат директно в спам, въпреки че те понякога може да съдържат много добри оферти.Търсенето на промоции по този начин ще ви отнеме дълго време и нерви. Но ако просто следвате любимите си магазини в социалните медии и разгледате топ промоциите им, ще получите оферти и отстъпки, дори без досадни Брошури и Флаери

  • На последно, но най-важно място: Научете се как да търсите в интернет

Google уж намира всичко, но когато става дума за пазаруване не бива да разчитате на него на 100%, защото гигантът на търсачките показва предимно големите интернет магазини, които плащат за да бъдат показвани и позиционирани от Google. Ако искате да сте сигурни, трябва да опитате в независими портали за търсене на промоции, защото по такъв начин може да намерите промоции и от най-малките магазини в интернет, които могат да ви предложат също много добри цени и едновременно с това да спестите време.


Публикувана

в

Етикети: