Курсове по английски

Как да преподаваме английски на деца: 3 мощни стратегии за впечатляващи резултати

Често ли чувате малки подхилквания и драматични ридания в един и същи ден?

Вашата класна стая пълна ли е с цвят и креативност?

Чувствали ли сте се някога все едно, че се превръщате в майка си („Спри да правиш това лице или ще го замразиш така!“)?

Ако сте отговорили с „да“ на някой от тези въпроси, вероятно сте начален учител!

И ако преподавате английски, вероятно често можете да откриете усмивка на лицето си.

Това е, докато не се изправите срещу някои от предизвикателствата, които са уникални за преподаването на деца – защото те със сигурност съществуват.

Езикът по природа е много абстрактен и нематериален. Децата, от друга страна, са много буквални и конкретни.

Това превръща в предизвикателство обясненията на граматичните правила или синтаксиса на децата. (Как да обясниш условното време на петгодишно ?!)

Но спокойно. Докато знаете тези три основни стратегии за преподаване на английски език на децата, вашите ученици ще успеят.

Как да преподаваме английски на деца: 3 стратегии за успех

  1. Направете ученето забавно

Забавно, забавно, забавно! Това е един фактор, който наистина има значение за децата. И това важи и за децата на детската площадка, както и за тези в класната стая. Никога няма да забравя онова, което племенникът ми каза след първия си ден в детската градина: „Не научихме нищо. Току-що играхме!” И въпреки че със сигурност в неговия клас е имало какво да научат, то е било скрито под дебел слой забавление.

Някои преподаватели вярват, че децата учат най-добре чрез игра. И това, което е вярно за англоговорящите деца, в този случай, също ще бъде вярно и за вашите ученици, изучаващи английски език. Ето няколко начина, по които можете да направите ученето по-забавно за учениците си:

Играйте игри

Игрите са чудесен начин да направите обучението забавно. Играта не само залага на конкурентната природа, заложена у повечето деца, но и игрите им дават цел за постигане. Когато спечелите игра, наистина сте направили нещо и можете да се чувствате добре, че сте успели.

Има толкова много игри, които могат да се използват в класната стая, когато преподавате английски. Но ето няколко игри, които не изискват никаква подготовка и са супер забавни за малките ученици.

Класическата игра „Саймън казва“ е чудесна за практикуване на умения за слушане. Можете да я използвате, за да покажете частите на тялото („Саймън казва: „Докоснете главата си“) или предлозите („Саймън казва: „Сложете крака си на стола“).

Мамо, може ли? Вашите ученици могат да използват всички видове прилагателни, за да опишат видовете стъпки, които биха направили, докато се състезават как да стигнат до другата страна на игралната зона.

Памет: Опитайте се да сложите дума от речника на една карта и картинка, показваща думата, на друга. Или поставете синоними или антоними на две различни карти. Поставете всички карти на масата и накарайте учениците да се опитат да си спомнят коя карта на коя съответства.