здрави деца

Как да поддържате здравословния тонус на децата

Всеки организъм се нуждае от движение. Това не зависи от годините. Важно е за всички. Без изключение. Ние като възрастни сме отговорни не само за себе си, но и за предоставянето на оптимални възможности за двигателна активност на децата. Как заедно с тях да се поддържаме във форма? Какви приспособления са подходящи според възрастта?

Децата често пъти ни зареждат с енергия. Макар и тяхното отглеждане да е свързано с изключително натоварване (психическо и физическо), не рядко те са отговорни да ни снабдяват с положителни емоции и здравословно движение.

До магазина или в парка

Ако сте малко по–свободомислещи и креативни, ще се възползвате от множеството ежедневни ситуации, които ни помагат да поддържаме високи нива на движение. Не е задължително да планираме дълги и изтощителни разходки. Не винаги имаме възможност за такива.

Но това не означава да се затворим и да не обръщаме внимание на подрастващите малчугани. Обикновено те са пълни с енергия, която ако не се изразходи по правилния начин, ще се отрази на психическото равновесие на мама и татко. Трудното заспиване, хленченето и недоволството могат да са доста изтощителни. За това е добре да използвате всеки един удобен момент за да натоварвате умерено детето според възрастта.

Пеша или на колела

Дори и задължителното пазаруване в магазина може да е начин да се раздвижим. Това не означава да караме детето да ходи пеша, дори и да става дума за кварталния супермаркет. Изключително удобство за целта могат да ви предоставят различни видове тротинетки. Това е толкова многофункционално устройство, от което могат да се възползват дори и родителите. От малките до големите, тротинетките са едно добро решение за развитието и поддържането на двигателната система за организма.

В същото време те се грижат за опазването на околната среда и са чудесен вариант за транспорт до парка, в детската площадка или където и да ви хрумне. Обособените колоездачни алеи предлагат прекрасна възможност за бързо и безпроблемно придвижване.

За 2-годишните може да изберете вариант със седалка. Някои деца се изморяват бързо и имат нужда да си почиват от време на време. За повече стабилност  е хубаво да изберете модел с две колелца. Това може да ви спести доста тревоги. А порасналите малчугани могат да се радват на подсилени модели, изключително предназначени за трикове.

Повечето от тротинетките, подходящи за големите деца, предлагат възможност за возене на персони до сто килограма. Това означава, че мама или татко могат да се възползват от ситуацията и да си припомнят безгрижното детство и удоволствието от свободата.


Публикувана

в