оптимизация на мястото в гаража

Как да оптимизирате мястото в гаража си?

Всеки, който има къща или допълнително място за складиране на вещи, често се оплаква от недостиг на място или недостатъчна възможност за подредба. Освен това, често не можете да намерите точно това, което търсите и губите излишно време в търсене на вещите си.

Именно затова е изключително важно да поддържате оптимална подредба, която да е бързо достъпна, внимателно подредена и правилно разпределена в пространството.

Разтребете, използвайте, хвърлете

Това са трите основни думи, които трябва да ви водят преди да вземете каквито и да било решения.

За да се насладите на добре подредено място, което лесно може да се почиства, както и да намирате вещите си, ви трябват следните няколко стъпки.

На първо място се отдайте на разтребване. Нека всички листчета, непотребни кашони, останали пособия за хоби, които няма да използвате, да отидат за дарение или изхвърляне. Ако отдавна държите вещи за поправка, които знаете, че няма да имате време да поправите може да дарите или да ги изхвърлите.

Ако имате вещи, които се нуждаят от поправка от майстор, то може да намерите такъв, който да се заеме с тях.

Отделете всичко, което ще използвате. Това е важно, за да може след това да сортирате всичко по категории и използваемост.

Когато приключите с тези важни точки идва времето за изхвърляне на всичко ненужно, като тук е важно да се съобразите с вещите си. Ако изхвърляте картони и кашони те да бъдат поставени в правилния контейнер, а батерии и техника да предадете за рециклиране.

Използвайте правилно стените

Това е тактика, която е добре позната на ползвателите на малки апартаменти, а именно да използвате стените си по възможно най-добрия начин. За тази цел, може да се снабдите с различни органайзери, които да закачите, ако имате малки вещи, като инструменти, пирони и др.

Следващият вариант е да се снабдите със стелажи, които да разположите по стените на гаража си, а след това да подредите вещите си по виден начин. Стелажи може да изберете онлайн, като не забравяйте да се консултирате с доставчика и той да ви предложи най-добрия вариант.

Стелажите могат да са много разнообразни, като вид, структура и дори досег. В големите предприятия има специални подвижни машини, с които персоналът може да достига до стоката. При вас може да няма нужда от специална машина, а от добре разпределени стелажи в капацитета на гаража ви, затова преценете добре и разгледайте тук: https://stelajitebg.com/stelaji

Един от триковете, които ви препоръчваме е да се снабдите с кутии, в които да поставяте малките вещи и всичко релевантно на тях, а след това да надпишете кутията. По този начин ще можете да делегирате задължения на някой друг, а той лесно ще се ориентира в пространството.

Всички тези съвети за използване на стените са с една основна цел. Целта е да можете да използвате пода само за преминаване или за ремонтиране, изнасяне на багаж или упражняване на хоби. По този начин ще можете да намалите равномерно капацитета на гаража си и ще се възползвате от подредено място, в което можете да работите спокойно.

След като намерите време да почистите мястото за складиране на вещи или мястото ви за хобита и работа, ще преоткриете много вещи, които може да използвате и ще се почувствате добре.

Подреденото място ще ви даде възможност да започнете на чисто, а какво по-добро време за това от началото на новата година.

Не се затрупвайте с онези неща, които знаете, че няма да използвате и не пазете онези, които не искате да изхвърляте само, защото сте отделили финанси за тях. Нека всяка вещ намерите своя дом и ако той не е при вас, то нека е така.


Публикувана

в

,

Етикети: