как се пише обява

Как да напиша правилно обява за продажба?

Защо отговорът на въпроса как да напиша обява за продажба е толкова уместен? Всеки от нас понякога трябва да пише обява. Всички продаваме нещо, купуваме нещо, търсим работа и набираме персонал. Само малцина получават десетки отговори веднага, докато други чакат седмици поне за един. Причината за това е проста: някои знаят как да напишат своята обява, а други не.

Ако до днес не сте успели да напишете ефективни обява, това не е просто едно изречение. Нашата статия е създадена, за да ви научи как да направите това. Информацията в него ще бъде уместна както за хората, които искат да публикуват обява и бързо да продадат ненужните вещи, както и за търговци, за които съставянето на десетки текстови обяви на ден е част от техния работа.

Как да напиша обява за продажба?

За да напишете ефективна обява просто трябва да се придържате към правилната структура. Тогава написаното ще направи подходящо впечатление на читателите. Преди да се добави обява трябва да сме наясно, че една обява включва следната структура.

Заглавие

Заглавията на обявата не трябва да бъде копие на обява на сходен продукт. Не е необходимо да добавяте към тях елементи, риторични въпроси. Запазен е само основният принцип на конструкцията: кратка форма, специфики и ползи за читателя. Ако включите всичко изброено в заглавието си, вашата реклама поне ще бъде гледана много по-често.

Има и един малък трик. За да направите заглавието си още по-ефективно, украсете фактите с някои подсилващи детайли. Например: „iPhone 5 се продава в добро състояние“.

Описание на обявата

В основната част на обявата е да се опитайте да покажете продукта си от всички ъгли. Има ли част от него, която да няма значение за вас? Посочете го все пак. Може би потенциалният купувач иска да знае повече за нея.

Контакти

Включете контакти в самия край на обявата. По-добре би било да предложите на читателите няколко начина за свързване. Може би някой не иска да се обади на непознат и му е по-лесно да пише, някой не е свикнал да губи време по електронната поща и обича да разрешава всички проблеми по телефона, а някой не използва нито единия, нито другия, предпочитайки незабавни съобщения. Помислете за нуждите на вашата аудитория.

Снимки

Може би снимките са най-важният момент. Трябва да има много продуктови снимки. Колкото повече, толкова по-добре както за вас, така и за купувача. Желателно е изображенията да не се дублират. Ако например продавате телефона си, тогава го снимайте отпред, отзад, отстрани, в калъф, без калъф, с включен екран, в ръка, със слушалки, с презареждане. Не пестете от подробности.

Цена

Цената на стоките трябва да бъде посочена непременно и така, че да се вижда отдалеч. Много е важно цената да отговаря на реалното състояние на стоката или услугата която продавате.

Не на последно място възниква въпроса, къде да се публикува обявата.

Съществува голямо разнообразие от сайтове за безплатни обява, като почти всички са с голямо разнообразие от категории. Необходимо е обявата да се публикува в популярните сайтове за обяви с голям трафик, а също така и в сайтовете специализирани и излизащи на първи позиции по критерии на тематиката на публикуваната обява.


Публикувана

в

Етикети: