Служба за трудова медицина

Как да изберем служба за трудова медицина

Службите по трудова медицина са от изключително голямо значение за това да се осигурят здравословни и благоприятни условия на труд на всички работещи, независимо от сферата на дейност.

Всеки работодател е задължен да осигури на своите служители редовни консултации, за да може по този начин да се установи до колко са здравословни условията на труд, има ли някакви нарушения, на какъв риск са изложени трудещите се и разбира се – за да могат служителите да бъдат консултирани и напътствани.

Как да изберем служба за трудова медицина

При избора на служба относно трудовата медицина за вашия бизнес, е от съществено значение да се обърне специално внимание на няколко ключови аспекта.

От квалификацията на медицинския персонал до гъвкавостта и адекватността на предлаганите услуги, правилният избор може да гарантира ефективност и безопасност на работната среда.

За избор на подходяща служба по трудова медицина за вашия бизнес (вижте на ctmsofia.bg) трябва да обърнете внимание на следните няколко ключови аспекта:

1-во: Лицензираност и квалификация

Уверете се, че службата по трудова медицина е лицензирана и разполага с квалифициран медицински персонал с опит в областта на трудовата медицина;

2-ро: Опит и препоръки

Проучете досегашния опит на службата по трудова медицина. Поискайте препоръки от други фирми и ако има възможност се допитайте до други техни клиенти, за да оцените техния професионализъм и ефективност;

3-то: Подходящи услуги

Уверете се, че службата предлага услуги, които са подходящи за вашия тип дейност и специфика на работната среда, в която се развивате. Това може да включва медицински прегледи, консултации по безопасност и здраве, обучение и други;

4-то: Гъвкавост и достъпност

Изберете служба по трудова медицина, която е гъвкава и достъпна за вашия бизнес. Уверете се, че отговаря на вашите нужди и ще могат да предоставят услуги в удобно за вас време и място;

5-то: Съотношение цена-качество

Сравнявайте цените и услугите на различните служби по трудова медицина и изберете тази, която предлага най-доброто съотношение цена-качество за вашата фирма, тъй като разликите в цената понякога могат да са значителни.

Опитайте се да работите с една и съща фирма по-дълго време

След като извършите всички необходими оценки и се спрете на подходяща служба по трудова медицина, ще бъдете спокойни, че сте взели информирано решение и сте направили правилния избор.

Препоръчително е да не сменяте често службата по трудова медицина, с която работите, тъй като по този начин новата фирма ще се нуждае от време за да се запознае с особеностите на работната среда във вашата компания, а това може да понижи качеството на предлаганата услуга.


Публикувана

в

Етикети: