избор на спално бельо

Как да изберем подходящо и качествено спално бельо?

Забързани в ежедневието, толкова много хора подценяват момента, когато дойде време за покупка на ново спално бельо. А още по-малко личности си дават сметка, колко всъщност е важен нашият сън.

Истинският и качествен сън ни предоставя неповторима възможност да се презeредим за всички перeпети и препятствия, който ще ни предложи текущият ден, след нашето събуждане. Неизменима част от това е спалното бельо, което би ни предоставило един ползотворен сън.

Всъщност, в изборът на спално бельо няма нищо сложно. Стига да сме запознати с най-важните неща, който ни предлагат производители и прекупвачи. В последно време много от тях злоупотребяват с тези артикули. Предлагат спални комплекти със ниско качество. Изработени от съвсем различни материи, много по евтини, като голяма част от хората се примамват да ги закупят, заради гореказаните неща. Това са главно материите (трико, микрофибър и т.н.). Те служат за изработка на съвсем други артикули (пр. облекла и дрехи). Запарват, стават на топка под нас, изпадат от матрака и много още подобни минуси можем да изброим.

Но нека се съсредоточим към правилния избор и това което би ни дало нужният комфорт.

Ще Ви запозная с двете най-популярни материи, който се изработват специално за  нуждите на нашият сън. Първата и може би най-популярна сред нас материя е „Хасе“. Спалното бельо от нея е изцяло с памучно съдържание. Да, много хора ще кажат, че има и много недостатъци, като: изхабяване на цветовете, свиваемост и т.н., но пък, няма две добри.

Все пак, ако попаднете на качествен производител на спално бельо, то той ще се е съобразил с минусите. И много бързо ще ги е превърнал в плюсове и ако Вие не го прочетете това тук, надали и ще разберете някога за тези минуси. Защото той ще е отпуснал събираемост, ще работи главно с цветове, който са по издръжливи и като цяло ще имате един качествен спален комплект.

Дойде време да споменем и цената. Е наистина не разбирам хора, който предпочитат полиестерните материи пред „Хасето“, защото разликата в цената е минимална, дори на моменти я няма. Щампите често се повтарят, цветовете също и изборът да направите Вашата стая уютна, както и с другите некачествени предложения също не е малък. Така че, Вие преценете кое е най- правилното.

Второто ми предложение е памучно спално бельо от материя „Ранфорс“. Лично мое мнение е, че това е разумният комфорт. Тази изключително гъста материя, се доближава толкова много до памучният сатен или перкал, а цената и е във пъти по-ниска от въпросните лукс предложения, който споменах. Тя е лесно достъпна и все повече навлиза на пазара.

Защо ли?

Най-вече за това, че тя има едно забележително качество. Високият клас памучни нишки използвани при изработката, са така сплетени и до такава степен е пресметната нужната гъстота, че материята поддържа телесната температура. Така, хем ще Ви е прохладно и приятно през лятото, хем през зимата ще Ви е топло и уютно. Широката цветова гама позволява едни страхотни предложения.

А цената, за която стана на въпрос и малко по-горе е доста приемлива, спрямо качеството което предлага материята. Изработен за истинските ценители, които не искат, или им се вижда прекалено много, да заплатят по около 200лв. за спално бельо. Така „Ранфорса“ е точно това с което започнах, „Разумният комфорт“.

Опитах се да Ви покажа хубав и евтин избор за качествено спално бельо. А бърз и лесен можете и сами да си го направите в 21-ви век. Определено има достатъчно онлайн платформи, на които с няколко клика да харесате точния цвят, който ще Ви предразположи към един неповторим и ползотворен и сън и веднага да го поръчате.

Автор: Петьо Петров


Публикувана

в

,

Етикети: