дамска пижама

Как да изберем подходящата дамска пижама?

Поради изобилието от цветове и стилове дамски пижами, за модерната жена е все по-трудно да направи правилния избор. Още повече, че пижамата може да се използва не само за сън, но и като универсална домашна дреха, особено в случаите, когато бързате да разпуснете след тежкия работен ден.

Когато избирате подходящ модел пижама, добре е да се ръководите от двата най-важни критерия – практичност и естетика.

Преди всичко следва да се обърне внимание на материала. Памучните дамски пижами са идеалното решение за комфортен сън. В студения сезон те топлят много, не предизвикват алергии и са нежни към кожата.

Вълнената пижама също задържа топлината добре, но поради спецификата на своята текстура, би могла у някои дами да предизвика известен дискомфорт и да провокира появата на алергии.

Що се отнася до дизайна, то най-добре е да изберете такъв модел сред предложенията, който е решен без закопчалки, копчета и ципове.

Също така,  движението по време на сън не трябва да бъде затруднено. Затова е добре да изберете пижами големи размери.

Женственост

Пижамата може да бъде не само практична и комфортна, но и да изглежда изключително секси. В този случай трябва да дадете предпочитание на модели, изработени от вискоза, коприна или сатен. Къси гащички и топ с дантелени вложки определено ще подчертаят женствеността на фигурата ви.

Избор на пижама според фигурата

Класическите пижами с вертикални ивици са подходящи за по-пълничките дами.

Колкото до тези, които се радват на перфектна фигура, за тях дизайнерите са приготвили огромен избор от модели – от комплекти с къси панталони и тениска до луксозни копринени предложения.

Удачно ли е да съчетаваме цвета на пижамата, с този на спалното бельо?

Не винаги е практично да избирате цвета на пижамата си в съответствие с вашето спално бельо. По-добре би било да вземете предвид съветите на психолозите относно ефекта на цветовете върху настроението.

Как влияе цветът на пижамата върху настроението ни?

Цветове като синьо, зелено и розово имат успокояващ ефект. Освен това, розовото се свързва с романтиката – наричат го също цвета на любовта и чувствеността.

Колкото до черният цвят, по-добре е да го използвате с повишено внимание и в зависимост от настроението ви. Ако сте много уморени и денят ви е бил изпълнен с неприятности, черната пижама само може да влоши нещата.

Пижамите, решени в класическо бяло пък, според психолозите, ще ви създадат усещане за свобода и спокойствие.

Как да изберем тъканта на дамската пижама?

 

Ако си харесате определен модел, разгледайте материята, от която са направени тези пижами. По-добре е да изберете такава, която изработена от естествени тъкани и в които кожата ще може да диша – лен, памук, коприна.  Висококачествената пижама се познава по това, че тъканта е равна, без уплътнения.

Много производители предлагат пижами, изработени от смесени тъкани, като най-често се използва памучна тъкан с добавка на синтетични примеси. Синтетиката прави нишката по-здрава, а също така подобна пижама няма да се мачка толкова много. Но, в случай, че тъканта съдържа повече от 20% синтетични примеси, това вече би усложнило дишането на кожата.

Добре би било да знаете също, че плюшените пижами, изработени в съчетание между найлон и ликра, изглеждат прекрасно, но, за съжаление, могат да причинят алергии и не се препоръчва да бъдат носени продължително време.


Публикувана

в

,

Етикети: