мебели за тераса

Как да изберем мебели за терасата?

Откритите пространства, най-вече терасите, често се превръщат в домашни разширения за всекидневната или други помещения, в които се инвестира и където всъщност се прекарва доста време. Модерните мебелиза тераса приличат повече на такива за всекидневна, като се внася и уют и мекота с помощта на килими и текстил, както и свежест чрез присъствието на зелени растения.

Естествените материали напоследък са силно предпочитани както на закрито, така и на открито и са не само екологичен, но и съобразен с тенденциите избор. В текстила, например, се наблюдават тенденции към лен и коноп, юта и сизал. Килимите са отличен завършек на балкона и има голям избор за всеки интериорен вкус.

Зелената декорация също е супер модерна на открито. Балконите и терасите лесно стават уютни и свежи с подреждането на разнообразие от различни растения. Поставянето на зелени растения на различни нива създава атмосфера на „градска джунгла“, която, освен че е много приятна, е и особено актуална.

Важно е да се вземе предвид местоположението на терасата и циркулацията на въздуха. Колко слънчева светлина влиза в помещението също влияе върху дизайна на пространството и мебелите и другите продукти за интериорен дизайн, поставени там. За външно пространство, което е изложено на повече слънце, трябва да помислите например за сенник или чадър, който да осигурява защита. Също така е добре да се вземат предвид метеорологичните условия, в които ще бъдат поставени мебелите. Например, мебели за тераса, изработени от полиротирана, са много устойчиви, без значение дали са изложени на парещото слънце или дъжд. Огромно разнообразие от всякакви външни мебели ще откриете на Mr.Danny.

При планирането е добре да помислите и за желаните функции във външното пространство и тяхното разположение, така че цялото да е функционално и да обслужва потребността за това, за което трябва да се използва то. Ако терасата или балконът е предимно за сядане и релакс, тогава например диванът и други меки мебели е разумен избор. Ако желаете понякога да хапвате навън, изборът трябва да са съобразени с това ви желание. Универсалността и лесната преносимост, която имат мебели за тераса, дават възможност за гъвкавост при планирането на функциите.

Когато планирате малко пространство, добра идея е да вземете предвид размера на мебелите. За да запазите пространството проветриво и наистина функционално, трябва да изберете по-малки и леки мебели. Добре е например поне част от мебелите да са сгъваеми, за да не заемат място, когато не ги ползвате. Възползвайте от стенните повърхности и тавана.

 


Публикувана

в

Етикети: