Как да избегнем четирите основни грешки, при избор на бетонни керемиди за покрива

1558
керемиди

Покривните глинени керемиди са оптималния вариант, но често са доста скъпи. Затова бетонните керемиди са по-предпочитани, тъй като определено са по-достъпни, но въпреки това придават уникалния вид на керемиден покрив на вашия дом. Друг аргумент в полза на бетонните керемиди е, че те могат да осигурят издръжливостта, от която се нуждае вашият покрив, тъй като бетонът е устойчив на атмосферни влияния. Той не позволява на сняг и вода да се задържат върху него, и същевременно издържа на тежки атмосферни условия , градушка, буря и др. Устойчивостта на бетонните керемиди е голям плюс и е гаранция за дългото им използване. Въпреки това, за да сте сигурни, за ефективното използване на по- достъпния материал ефективно, постарайте се да избегнете тези четири грешки при монтиране на бетонни керемиди.

избор на ССД с Modsbg.com

Керемидите не се припокриват правилно

Вероятно най-голямата грешка, направена, когато става въпрос за монтиране на покривни керемиди, е, когато те не се припокриват правилно. Ето защо определено е по-добре да наемате специалисти за процеса на монтиране вместо да го правите сами. Това е особено важно да се избягва при бетонни керемиди, тъй като бетонът не е толкова издръжлив, колкото глината. Той няма да издържи по време на по-тежки метеорологични условия и ветрове, ако е неправилно препокрит с другите керемиди.

Избор на бетонни керемиди, които са леки

Друг проблем е изборът на бетонни керемиди, които са твърде леки. Леките керемиди могат да се повредят по-лесно, така че е важно да се консултирате с професионалист за правилното тегло на бетонните керемиди за вашия покрив. Това ще зависи от метеорологичните условия в района, в който живеете, както и от износването им с времето. То може да се дължи на други неща като ходене по покрива и други тежести, които се поставят на покрива през цялата година. Определено по-добрият избор тук е в полза на по-тежките бетонни керемиди.

Монтиране при влажно време

Винаги бъдете сигурни, че планирате да монтирате бетонните керемиди по време на по- сухи сезони от годината. Това е така, защото бетонът става особено хлъзгав и може да бъде опасен и по-деликатен за работа при тези условия, което води до по-дълъг процес на монтаж.

Бъдете подготвен за избледняване

И накрая, трябва да сте подготвени за факта, че след време бетона избледнява, като това се случва по-бързо от другите варианти за покрив. Но пък цената му е значително по-приемлива. Ако изберете бетон е добре да сте наясно с избледняването и да изберете материалът не толкова цветово, а по-скоро на тегло.