керемиди

Как да избегнем четирите основни грешки, при избор на бетонни керемиди за покрива

Покривните глинени керемиди са оптималния вариант, но често са доста скъпи. Затова бетонните керемиди са по-предпочитани, тъй като определено са по-достъпни, но въпреки това придават уникалния вид на керемиден покрив на вашия дом. Друг аргумент в полза на бетонните керемиди е, че те могат да осигурят издръжливостта, от която се нуждае вашият покрив, тъй като бетонът е устойчив на атмосферни влияния. Той не позволява на сняг и вода да се задържат върху него, и същевременно издържа на тежки атмосферни условия , градушка, буря и др. Устойчивостта на бетонните керемиди е голям плюс и е гаранция за дългото им използване. Въпреки това, за да сте сигурни, за ефективното използване на по- достъпния материал ефективно, постарайте се да избегнете тези четири грешки при монтиране на бетонни керемиди.

Керемидите не се припокриват правилно

Вероятно най-голямата грешка, направена, когато става въпрос за монтиране на покривни керемиди, е, когато те не се припокриват правилно. Ето защо определено е по-добре да наемате специалисти за процеса на монтиране вместо да го правите сами. Това е особено важно да се избягва при бетонни керемиди, тъй като бетонът не е толкова издръжлив, колкото глината. Той няма да издържи по време на по-тежки метеорологични условия и ветрове, ако е неправилно препокрит с другите керемиди.

Избор на бетонни керемиди, които са леки

Друг проблем е изборът на бетонни керемиди, които са твърде леки. Леките керемиди могат да се повредят по-лесно, така че е важно да се консултирате с професионалист за правилното тегло на бетонните керемиди за вашия покрив. Това ще зависи от метеорологичните условия в района, в който живеете, както и от износването им с времето. То може да се дължи на други неща като ходене по покрива и други тежести, които се поставят на покрива през цялата година. Определено по-добрият избор тук е в полза на по-тежките бетонни керемиди.

Монтиране при влажно време

Винаги бъдете сигурни, че планирате да монтирате бетонните керемиди по време на по- сухи сезони от годината. Това е така, защото бетонът става особено хлъзгав и може да бъде опасен и по-деликатен за работа при тези условия, което води до по-дълъг процес на монтаж.

Бъдете подготвен за избледняване

И накрая, трябва да сте подготвени за факта, че след време бетона избледнява, като това се случва по-бързо от другите варианти за покрив. Но пък цената му е значително по-приемлива. Ако изберете бетон е добре да сте наясно с избледняването и да изберете материалът не толкова цветово, а по-скоро на тегло.


Публикувана

в