плочки в банята

Как да декорираме стените в банята? Идеи за стилен интериор

Оборудването на банята с подходящи мебели и стилни аксесоари е изключително важно, тъй като има голямо влияние върху цялостния характер на стаята. Има обаче и нещо друго, което прави банята ни по-красива. Говорим за стените. Начинът, по който ги декорираме, ще се отрази на цялостната визия на банята. И въпреки че много хора все още избират боя, ние сме все по-склонни да използваме решения като декоративни плочки за баня, дърво и камък. По-смелите дори решават да използват тапети.

При избора на довършителен материал за стените на банята трябва да се ръководим не само от собствените си предпочитания и съвременните тенденции, но и от функционалността и издръжливостта на тези материали. Устойчивостта на отделните материали към влага също е важен въпрос. В крайна сметка именно банята е най-влажното място в нашия дом.

Керамични плочки

Понастоящем плочките за баня са един от най-популярните материали за довършване на стени. Те са идеални както за класически, така и за модерен и ретро интериор. Предложението им е толкова богато, че можете лесно да избирате не само в цветове и шарки, но и текстури, размери и форми. На пазара се предлагат както класически, така и по-авангардни плочки.

Когато вземате решение за плочки, не забравяйте едно – тези с размер XL, които в момента са много модерни, ще работят само в големи и просторни бани. Тези в по-малки формати ще бъдат идеални за интериори с малка площ.

Голямото предимство на плочките за баня е тяхната висока устойчивост на надраскване, оцветяване или избледняване, както и лесно почистване. Просто ги избършете с кърпа, напоена с мек препарат, за да изглеждат отново като нови.

Дърво

Дървото е материалът, който прави всеки интериор да изглежда по-красив и уютен. Става по-стилен и характерен. И въпреки факта, че дървото изглежда много интересно в банята и все по-охотно се избира от членовете на домакинството, това все още е доста рисков материал. За съжаление той все още не е много устойчив на влага, което го прави много нестабилен. Трябва да знаете, че като изберете дървени покрития за стените на банята, няма да им се радвате твърде дълго. След кратко време ще трябва да ги замените с нови. Освен ако не изберете по-скъпата, но по-трайна версия, т.е. екзотично дърво, което е твърдо, стабилно и има по-голяма устойчивост на влага.


Публикувана

в

Етикети: