газови инсталации

Избор на газов котел: Какво трябва да вземем под внимание и как да направим проучване

Идеалният вариант на модел котел за вашата газова инсталация се подбира в зависимост от няколко основни фактора

При монтажа на газов котел решението предполага дългосрочна инвестиция. Ето защо основният въпрос е свързан с настоящите и бъдещите нужди на вашето домакинство. Предвид огромното разнообразие от различни марки и модели, трябва да знаем как да отсеем вариантите така, че да се спрем на идеалния модел за нас.

Професионалната консултация е задължителен елемент, но и информираността по темата също не е за подценяване.

Потребностите от топла вода

Ключов момент тук е колко души наброява вашето семейство и каква е честотата на употреба на битова топла вода. Кондензните котли за газови инсталации се разделят на комбинирани и системни.

Комбинираните или така наречените двуконтурни са особено разпространени у нас. Те могат не само да ви осигурят отопление и топла вода, но и спестяват значително от пространството в жилището. Така не се налага да поставяте допълнителен бойлер за гореща вода и може да задоволите адекватно нуждите на фамилията.

Препоръчва се комбиниран газов котел с мощност между 20 и 30 kW, който удовлетворява потребностите на повечето домакинства.

При системните газови котли, познати още като едноконтурни, разликата е, че е необходимо поставянето на бойлер за генериране и съхранение на топла вода. Този подход е изключително удачен за по-големи апартаменти или къщи, които също разполагат с повече от една баня. 

Площта, на която се простира домът

Пространството е важен фактор, когато говорим за избор на газов котел. Не само, за да бъде къде да го поставите, но и за да си гарантирате пълноценно отопление от него, като основен източник в дома.

Експертите ще ви съдействат, за да изчислите правилно параметрите и да идентифицирате правилния размер на котела за вас. 

Допълнителни опции, от които може да се възползвате

Ако газовият ви котел е съвместим с други алтернативни методи за доставка на енергия, вие ще се радвате на допълнителни екстри и ще пестите средства.

Подобрените съвременни модели са снабдени с редица предимства, не само по отношение на управлението им. Някои са с вградени смарт контролери за зониране, които предоставят опция за задаване на желаните температури и програми, като същевременно може да се избегне отопление в празните стаи.

Употребата на внедрените нови технологии винаги е отлична идея, особено когато може да облекчи ежедневието ни и да спомогне за икономията на разходи за енергия. 

Проучете как може да подобрите средата в дома си и какви са плюсовете на газовите системи – на сайта https://germanov-pipe.bg.


Публикувана

в

Етикети: