дамска мода

Италианска мода – върхът на сладоледа.

Италианска мода – върхът на сладоледа. 

Всеки знае, че италианците се славят с високо качество на модния пазар. Бутикови дизайнери работят за огромен брой дизайнерски къщи. Стилът и усетът към изработката на дизайнерски дрехи са изпипани до съвършенство. 

Каква дреха може да бъде дизайнерска? 

Отговорът е всякаква. Като започнем от специалните официални облекла, минем през задължителните аксесоари и стигнем до периферните – колани, чадъри, ръкавици, шапки, обувки.

Освен официалните серии, дизайнерските италиански модни къщи предлагат и широка гама облекла, които могат да се носят ежедневно. Не е нужно да имате специален повод, за да облечете примерно една весела рокля, шита от дизайнер. Ако добавите и една дамска чанта, изработена по стара италиянскса технология с ръчно изрисувани орнаменти – то вие ще привлечете вниманието на хората.

Как да изберем дизайнерската дреха?

Ако ви предстои специален повод и искате да бъдете неповторими и уникални, заложете на дизайнерските дрехи. Те са почти в единични бройки, или в много малки на брой серии. Комбинирайте с естетика отделните компоненти на облеклото и заложете на малките аксесоари – чанти, чадъри или шалове.

Ако основното облекло е достатъчно ярко и привличащо вниманието, то не е нужно задължително да допълвате с аксесоари в ярки тонове. Просто се съобразете кое искате да бъде на по-предна линия – облеклото или аксесоарите. Ако пък държите да отразят вашата дизайнерска дамска чанта например, то изберете подходяща едноцветна рокля, примерно. По този начин ще изместите акцента и ще го насочите към чантата. Нека всички я забележат! Ако и обувките ви са в същия цвят, както чантата, то тогава вече сте наистина в тон. 

Стил и визия

Заложете на свой стил в облеклото. Направете така, че отдалеч да се познава, че сте вие. Вашият стил трябв ада е запомнящ се. Но не прекалено крещящ, а по-скоро отличителен. Балансът между дамската чанта, шапката, тоалетът и всички останали малки детайли, трябва да е разумен.   

Какво отличава дизайнерската чанта от обикновената? 

На първо място безспорно това е дизайнът. Креативната мисъл при създаването на моделите и техният уникален външен вид, изпъкват веднага. На второ място, това е самата изработка. В дизайнерските ателиета се държи изключително много на висококачествените материали, както и се влага много ръчен труд. В изработката на дизайнерски продукти участват хора, а не машини. Бройките са единични или в съвсем малки серии. Това прави дизайнерските чанти и аксесоари препочитани от дами, които искат да избягат от баналното. Нищо не може да се сравни с усещането на това да знаеш, че носиш нещо уникално и неповторимо. Точно както и самите хора са уникалани, така и този вид артикули. Именно затова дамите търсят и ползват уникати, единични бройки от даден продукт. Азури е едно от местата, където може да се намерят уникални дизайнерски дрехи от различни италиански майстори, модни водещи фигури. 

Цената на дизайнерските стоки

Това е нещо, което няма нужда от особено разяснение. Със сигурност на всички е ясно, че когато в един продукт са вложени часове ръчен труд, дизайнерски талант и мисъл, то продукта ще е значително по-скъп от стоките на ишлеме. Няма как толкова вложено в направата на тези артикули, да не бъде калкулирано в цената. Още повече повечето италиански дизайнери имат и развиват свои брандове. Грижливо пазят името си и се грижат то да стои зад един качествен продукт. Не са редки случаите, в които в един бранд се предава от поколение на поколение и всяко следващо продължава делото напред. Семейните традиции са пазят грижливо, особено в италианските фамилии. 


Публикувана

в