Подарък за дете

Идеи за подарък на деца между 6 и 8 години

Трудно е, нали?

Децата на тази възраст вече не се впечатляват от всеки „боклук“, който поставите в ръцете им, цифровите устройства заемат все по- голяма част от ежедневието им, а отношенията с околните стават все по- сложни.

И все пак за всеки повод може да се намери нещо подходящо, което да задържи вниманието им поне за седмица, а защо не и да стане любимо занимание.

Момчетата и момичетата, разбира се впечатляват от различни неща, за това и ние ще ги разделим на групи.

Разбира се, изборът винаги е индивидуален, според възможностите и отношението към детето, и все пак ако сте останали без никакви идеи, ето малко насоки:

Подходящ подарък за момче над 6 до 8 години

  1. Метален конструктор – изключително занимателен подарък, който ще насърчи търпението и сръчността в момчетата. Готов комплект за сглобяване на джип, животно или известна сграда ще го стимулира още повече.
  2. Силиконов пистолет с комплект дървени пръчици- това наистина е перфектен подарък за тази възраст. Силиконовия пистолет ще върши работа и за някои от домашните от училище или за всеки малък ремонт в бъдеще. В комбинация с дървени пръчици (тип бъркалки за кафе или сладоледени клечки) с малко фантазия, всеки може да се превърне в дърводелец или строител.
  3. Макет на сграда за сглобяване- отново в развива конструктивното мислене, сръчността и търпението, а в последствие се получава сувенир, който дълго време ще краси детската стая или може отново да бъде подарен на баба, дядо или друг член на семейството като моделна “hand made”вещ.
  4. Спортна раница- колкото и тривиално да звучи, раниците за момчетата са консуматив. Дали ще се ползва за спорт, училище, екскурзия- раниците в дома никога не са излишни.
  5. Аксесоар за спорт- ако момчето спортува нещо или просто си има любим футболен отбор, винаги ще се зарадва на фенска шапка, футболни обувки или ново кимоно за бойно изкуство

Подходящ подарък за момиче над 6 до 8 години

  1. Креативен комплект за момиче – на тази възраст момичетата са заинтересовани от водене на дневник, правене на картички, гривнички и всякакви творчески играчки с лъскави пайети, лепила и други.
  2. Рокля- да, никога не е излишна още една. Като всяка жена, дори и все още малките ще се зарадват на допълнение в гардеробът си
  3. Аксесоари за коса- пълен комплект от четка, гребенче и всякакви шноли и диадеми за всеки тоалет биха се харесали и ползвали дълго
  4. Глава за прически- дали играчка или по- скъпа с истинска коса, добро решение за всички момичета, които обичат да тренират върху главата на мама или приятелките си
  5. Несесер за училище или други аксесоари като луксозен тефтер или стилна папка органайзер. Практично решение с полезна насоченост.

Публикувана

в

,

Етикети: